НАЧАЛО Крипто Крими

Баща и син управляват нелегална схема за $13 милиона от Starbucks

юни 2, 2022 8:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Баща и син управляват нелегална схема за $13 милиона от Starbucks

Баща и син във Вашингтон бяха осъдени на пет години затвор за управление на нелегален бизнес с марихуана на стойност $13 милиона успоредно с доходоносна схема за пране на пари чрез Биткойн.

28-годишният Кенет Уорън Рул за първи път бе уличен в пране на пари чрез нелицензирана крипто борса през 2018 г., след като се срещнал с агент под прикритие в Starbucks и предложил да обмени парите му за Биткойн.

По-късно беше разкрито, че Уорън, заедно с 47-годишния си баща, Кенет Джон Рул, също продават продукти от марихуана, включително хеш масла, за криптовалута. Двойката натрупала $13 милиона продажби и $2.5 милиона нетни печалби, без да кандидатстват за държавен лиценз или да плащат данъци.

В изявление американският прокурор Ник Браун описа операцията и това, което би могло да бъде ‘експлозивен’ край на случая:

„Тези двамата не само са произвеждали и разпространявали продукти от марихуана в тъмната мрежа, в нарушение на държавната регулаторна схема, но също така незаконно са изпрали огромни количества BTC, които предприятието им е спечелило“, каза той.

Когато властите направиха акцията, имаше повече от дузина огнестрелни оръжия – някои заредени и готови да бъдат използвани за защита на тяхната търговия с наркотици.

Въз основа на голямата огнева мощ, с която разполагат двамата, и мащаба на операцията, председателстващият окръжен съдия Джон К. Кохенур каза, че се чувства оправдан да им даде петгодишна присъда затвор.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Нови разкрития по случаят с издирвания крипто търговец Александър Алтънбашев

Рул управлява Биткойн схемата си от Starbucks

Операцията на Уорън включвала чести пътувания до Starbucks. Той използвал кафенето като място, където можел да се срещне с агента под прикритие, който по това време се представял за трафикант на хора.

Двамата щели да обсъдят прането на пари в замяна на Биткойн, а Уорън дори споделил съвети с агента как да скриете парите си с помощта на криптовалута. В крайна сметка Уорън обменил BTC на стойност $142,000 с агента.

Миналата година подобен случай беше приключен, когато един жител на Калифорния беше осъден на три години затвор след изпиране на Биткойн на стойност $13 милиона.

Прокурори, работещи по случая с бащата и сина, казаха: „Може би, както често е вярно в случаите на измама, те са били мотивирани от проста алчност. Но управлявайки бизнеса си по този начин, те излагат на риск много хора и поставят в неравностойно положение другите в индустрията, които са избрали да играят по правилата.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене