НАЧАЛО Други

Банков гигант иска да предлага крипто услуги

април 21, 2022 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Банков гигант иска да предлага крипто услуги

Базираната в Германия Commerzbank направи първите си стъпки за въвеждане на услуги, свързани с цифрови активи.

Банката обяви кандидатурата си за лиценз на Федералния финансов надзорен орган (BaFin) на страната за бизнес за съхранение на криптовалута.

Представител на Commerzbank каза, че банката кандидатства за лиценз за съхранение на криптовалута през първото тримесечие на 2022 г.

Органът предоставя BaFin лиценза на финансови институции, които искат да съхраняват цифрови валути за клиенти, както и да ги търгуват. От 1-ви януари 2020 г. този лиценз е задължителен за правене на бизнес с криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). За да се улесни прехода, законът също така предписва щедри преходни разпоредби за организации, които вече са извършвали свързани сделки преди влизането в сила на директивата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво възпира растежа на крипто индустрията според Брад Гарлингхаус

Напоследък много финансови институции търсят подобен лиценз. Според финансовия регулатор, той е получил 25 заявления за лиценз до момента и вече е одобрил четири.

Банките по света все повече проявяват интерес към разширяване на услугите си към криптовалути. Една от тях е Goldman Sachs, който планира да пусне крипто услуги за своите клиенти с висока нетна стойност през второто тримесечие на 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене