НАЧАЛО Регулации

Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

АВГ. 5, 2018 04:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

Банката на Тайланд (BoT) наскоро позволи на местните банки да създават дъщерни дружества за работа с крипто, според местният тайландски източник Blognone на 3-и август.


Според регулаторно съобщение, публикувано от BoT на 1-и август, тайландските банки вече могат да издават цифрови токени, да предоставят крипто-брокерски услуги, да извършват крипто-свързан бизнес и да инвестират в крипто чрез дъщерни дружества.


Неотдавнашното съобщение обаче отново потвърди, че на всички банки и други финансови институции все още им е забранено да се занимават пряко с криптовалути.


Въпреки че сега има банки, които имат право да създават крипто-клонове, тези клонове имат забрана да предлагат услуги, свързани с крипто, на своите клиенти и обществеността и могат да взаимодействат само с други фирми, одобрени от Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд. Blognone пише, че на дъщерните дружества също е забранено да предлагат крипто-свързани услуги на физически лица.


Дъщерните дружества имат право да предоставят инвестиционни ресурси на клиентите си, освен ако не желаят да инвестират в цифрови активи, които имат за цел да развият "финансови иновации" или да разширят качеството на финансовите услуги. В този случай могат да използват регулаторния sandbox на BoT.


По-рано тази година BoT издаде циркулярно писмо, което забрани на банковите институции в Тайланд да инвестират и търгуват с крипто, както и да участват в установяването на крипто обмен. Централната банка на Тайланд също така изискваше от банките да не съветват физическите лица при крипто инвестиции или търговия и да забранят на клиентите да използват кредитни карти за закупуване на крипто.


През май тайландското правителство издаде регулаторна рамка, която дефинира криптовалутите като "цифрови активи и цифрови токени", и ги поставя под регламентиране на Тайландската служба за сигурност (SEC).


В началото на юни BoT разкри, че възнамерява да предостави "нов начин за провеждане на междубанков сетълмент", като използва цифрова валута, издадена от централната банка (CBDC). Според банката приемането на собствената си криптираща валута ще намали разходите за транзакции, както и ще намали времето за извършване на сделки и валидиране "поради необходимия по-малък процес на посредничество в сравнение с настоящите системи".


По-рано през юли тайландското правителство прие регламенти за първоначалното предлагане на монети (ICO), като стана една от първите юрисдикции в света, които позволяват на международните организации за суровини да работят в напълно регулирана среда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското министерство предлага промяна в закона, забраняващ крипто транзакциите

Съобщава се, че руското министерство на финансите е предложило набор от изменения на закона „За цифровите финансови активи“ или DFA, който забранява много операции с крипто.Според местната информацион...
СЕП. 4, 2020 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света