НАЧАЛО Регулации

Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

АВГ. 5, 2018 04:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

Банката на Тайланд (BoT) наскоро позволи на местните банки да създават дъщерни дружества за работа с крипто, според местният тайландски източник Blognone на 3-и август.


Според регулаторно съобщение, публикувано от BoT на 1-и август, тайландските банки вече могат да издават цифрови токени, да предоставят крипто-брокерски услуги, да извършват крипто-свързан бизнес и да инвестират в крипто чрез дъщерни дружества.


Неотдавнашното съобщение обаче отново потвърди, че на всички банки и други финансови институции все още им е забранено да се занимават пряко с криптовалути.


Въпреки че сега има банки, които имат право да създават крипто-клонове, тези клонове имат забрана да предлагат услуги, свързани с крипто, на своите клиенти и обществеността и могат да взаимодействат само с други фирми, одобрени от Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд. Blognone пише, че на дъщерните дружества също е забранено да предлагат крипто-свързани услуги на физически лица.


Дъщерните дружества имат право да предоставят инвестиционни ресурси на клиентите си, освен ако не желаят да инвестират в цифрови активи, които имат за цел да развият "финансови иновации" или да разширят качеството на финансовите услуги. В този случай могат да използват регулаторния sandbox на BoT.


По-рано тази година BoT издаде циркулярно писмо, което забрани на банковите институции в Тайланд да инвестират и търгуват с крипто, както и да участват в установяването на крипто обмен. Централната банка на Тайланд също така изискваше от банките да не съветват физическите лица при крипто инвестиции или търговия и да забранят на клиентите да използват кредитни карти за закупуване на крипто.


През май тайландското правителство издаде регулаторна рамка, която дефинира криптовалутите като "цифрови активи и цифрови токени", и ги поставя под регламентиране на Тайландската служба за сигурност (SEC).


В началото на юни BoT разкри, че възнамерява да предостави "нов начин за провеждане на междубанков сетълмент", като използва цифрова валута, издадена от централната банка (CBDC). Според банката приемането на собствената си криптираща валута ще намали разходите за транзакции, както и ще намали времето за извършване на сделки и валидиране "поради необходимия по-малък процес на посредничество в сравнение с настоящите системи".


По-рано през юли тайландското правителство прие регламенти за първоначалното предлагане на монети (ICO), като стана една от първите юрисдикции в света, които позволяват на международните организации за суровини да работят в напълно регулирана среда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Още FUD - Китай предприема стриктни разпоредби срещу крипто

Китайската централна банка заяви в съобщение в петък, че всички услуги, които ви позволяват да обменяте фиатни валути и крипто активи или между самите крипто активи, сега се третират като незаконни де...
СЕП. 24, 2021 13:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света