НАЧАЛО Регулации

Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

АВГ. 5, 2018 04:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Банката на Тайланд позволява на банките да отварят дъщерни дружества за криптo

Банката на Тайланд (BoT) наскоро позволи на местните банки да създават дъщерни дружества за работа с крипто, според местният тайландски източник Blognone на 3-и август.

 

Според регулаторно съобщение, публикувано от BoT на 1-и август, тайландските банки вече могат да издават цифрови токени, да предоставят крипто-брокерски услуги, да извършват крипто-свързан бизнес и да инвестират в крипто чрез дъщерни дружества.


Неотдавнашното съобщение обаче отново потвърди, че на всички банки и други финансови институции все още им е забранено да се занимават пряко с криптовалути.


Въпреки че сега има банки, които имат право да създават крипто-клонове, тези клонове имат забрана да предлагат услуги, свързани с крипто, на своите клиенти и обществеността и могат да взаимодействат само с други фирми, одобрени от Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд. Blognone пише, че на дъщерните дружества също е забранено да предлагат крипто-свързани услуги на физически лица.


Дъщерните дружества имат право да предоставят инвестиционни ресурси на клиентите си, освен ако не желаят да инвестират в цифрови активи, които имат за цел да развият "финансови иновации" или да разширят качеството на финансовите услуги. В този случай могат да използват регулаторния sandbox на BoT.


По-рано тази година BoT издаде циркулярно писмо, което забрани на банковите институции в Тайланд да инвестират и търгуват с крипто, както и да участват в установяването на крипто обмен. Централната банка на Тайланд също така изискваше от банките да не съветват физическите лица при крипто инвестиции или търговия и да забранят на клиентите да използват кредитни карти за закупуване на крипто.


През май тайландското правителство издаде регулаторна рамка, която дефинира криптовалутите като "цифрови активи и цифрови токени", и ги поставя под регламентиране на Тайландската служба за сигурност (SEC).


В началото на юни BoT разкри, че възнамерява да предостави "нов начин за провеждане на междубанков сетълмент", като използва цифрова валута, издадена от централната банка (CBDC). Според банката приемането на собствената си криптираща валута ще намали разходите за транзакции, както и ще намали времето за извършване на сделки и валидиране "поради необходимия по-малък процес на посредничество в сравнение с настоящите системи".


По-рано през юли тайландското правителство прие регламенти за първоначалното предлагане на монети (ICO), като стана една от първите юрисдикции в света, които позволяват на международните организации за суровини да работят в напълно регулирана среда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света