НАЧАЛО Други

Bank of America ще предлага крипто депозити

НОЕ. 15, 2018 14:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bank of America ще предлага крипто депозити

Банките тихо се подготвят за свят, който включва криптовалути.


Наскоро Bank of America си осигури патент за система за агрегиране на криптовалута, в която големите компании съхраняват крипто депозитите на клиентите в бизнес сметка, вместо самите клиенти да поемат риска. Например "депозитни сметки в предприятие, като финансова институция, се използват от клиентите на финансовата институция, за да депозират средства за съхранение", гласи патента.

Докато много от десетките патенти, подадени досега от банките, се съсредоточават върху блокчейн технология, този, който получи зелена светлина от Службата за патенти и търговски марки в САЩ на 13-ти ноември, очевидно е конкурентен ход в пространството на криптовалутите.

Системата на Bank of America се състои от памет за съхраняване на клиентски и корпоративни профили, както и процесор за обработка на депозити на криптовалути в монети като "Биткойн, Litecoin, [ XRP ], Peercoin или Dogecoin ". Тя също идентифицира публични ключове, съответния клиент и определя стойността на депозитите.


Патентната заявка, подадена през 2014 г., потвърждава, че крипто транзакциите се увеличават, заставайки зад позицията, че "финансовите транзакции, включващи криптовалути са станали по-чести". Междувременно броят на търговците, приемащи новия клас активи, нараства ежедневно.

Системата за съхранение на Bank of America може да стимулира по-нататъшното приемане и да насърчи бизнеса и потребителите да извършват транзакции в крипто. Но също така може да изключи мнозина в крипто общността на фона на често спорните взаимоотношения, които съществуват между двата свята, особено ако банката започне да се налага допълнителни такси и разходи, които peer-to-peer системата е предназначена да избегне.

Независимо от това, Bank of America описва ефективна система, която е предназначена да заобиколи таксите, свързани с преобразуването на криптовалути. Например, в една от множеството "изпълнения" на технологията, описана в патента, Bank of America предлага системата си "премахва необходимостта клиентите на предприятието да използват валутен обмен на трета страна, за да изпълняват желания обмен на валута".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света