НАЧАЛО Други

Bank of America ще предлага крипто депозити

НОЕ. 15, 2018 14:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Bank of America ще предлага крипто депозити

Банките тихо се подготвят за свят, който включва криптовалути.


Наскоро Bank of America си осигури патент за система за агрегиране на криптовалута, в която големите компании съхраняват крипто депозитите на клиентите в бизнес сметка, вместо самите клиенти да поемат риска. Например "депозитни сметки в предприятие, като финансова институция, се използват от клиентите на финансовата институция, за да депозират средства за съхранение", гласи патента.

Докато много от десетките патенти, подадени досега от банките, се съсредоточават върху блокчейн технология, този, който получи зелена светлина от Службата за патенти и търговски марки в САЩ на 13-ти ноември, очевидно е конкурентен ход в пространството на криптовалутите.

Системата на Bank of America се състои от памет за съхраняване на клиентски и корпоративни профили, както и процесор за обработка на депозити на криптовалути в монети като "Биткойн, Litecoin, [ XRP ], Peercoin или Dogecoin ". Тя също идентифицира публични ключове, съответния клиент и определя стойността на депозитите.


Патентната заявка, подадена през 2014 г., потвърждава, че крипто транзакциите се увеличават, заставайки зад позицията, че "финансовите транзакции, включващи криптовалути са станали по-чести". Междувременно броят на търговците, приемащи новия клас активи, нараства ежедневно.

Системата за съхранение на Bank of America може да стимулира по-нататъшното приемане и да насърчи бизнеса и потребителите да извършват транзакции в крипто. Но също така може да изключи мнозина в крипто общността на фона на често спорните взаимоотношения, които съществуват между двата свята, особено ако банката започне да се налага допълнителни такси и разходи, които peer-to-peer системата е предназначена да избегне.

Независимо от това, Bank of America описва ефективна система, която е предназначена да заобиколи таксите, свързани с преобразуването на криптовалути. Например, в една от множеството "изпълнения" на технологията, описана в патента, Bank of America предлага системата си "премахва необходимостта клиентите на предприятието да използват валутен обмен на трета страна, за да изпълняват желания обмен на валута".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света