НАЧАЛО Крипто Крими

Български прокурори задържаха трима хакери за кражба на криптовалути

ноември 27, 2018 16:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Български прокурори задържаха трима хакери за кражба на криптовалути

Българскaта жандармерия и специализираните прокурори арестуваха трима хакери, за които се твърди, че са участвали в кражба на стойност $5 милиона в крипто, съобщи в понеделник, 26-ти ноември, софийският вестник 24 часа.

Българската полиция оповести за конфискация на криптовалути на стойност около $3 милиона, както и на оборудването, за което се твърди, че е използвано от кражбите, включително компютри, флаш памети и хардуерно портфолио за съхранение на крипто данни.

Освен преносимите компютри, съдържащи крипто сметки, прокурорите също са конфискували кола, за която се твърди, че е закупена с откраднати средства и струва около 60 000 лева. Според прокурорите заподозрените са въвели нови усъвършенствани методи за хакерство. Престъпниците  по-конкретно използват специализиран софтуер за хакерската схема.

Прокурорите съобщиха, че са започнали разследването преди пет месеца, малко след като са били информирани за първите случаи на предполагаемата измама. Понастоящем заподозрените са затворени по заповед на местен специализиран съд.

Миналата седмица американските власти в щата Калифорния арестуваха 21-годишен мъж от Ню Йорк за предполагаемата кражба на $1 милион в крипто в СИМ-суап(swap) схема. Методът включва кражбата на мобилен телефонен номер, за да се вземат онлайн финансови сметки и профили в социалните медии.

Преди това, калифорнийската правозащитна група REACT Task Force съобщи, че СИМ-суапа се е превърна в един от „най-големите им приоритети“ в опит да се борят с измамите с криптовалути.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене