НАЧАЛО Други

Азиатските крипто инвеститори все още държат пазара в ръцете си

август 19, 2018 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Азиатските крипто инвеститори все още държат пазара в ръцете си

Не е тайна, че азиатците са доминиращите на крипто пазара.

Азиатският крипто пазар допринесе много за цялостния пазар. Той е бил ядрото на много крипто дейности и продължава да е на върха на световните класации.

Азиатците контролират пазара за крипто от доста време и това не е голяма изненада, най-вече заради милионите инвеститори, които се намират там, както и голям брой от големите крипто борси, които се намират там.

Въпреки това, поради загубата, Китай, която беше един от най-големите търговски пазари в света, както и на други азиатски страни, които се отклониха от криптовалутите, много крипто фанатици бяха изкушени да мислят, че азиатският крипто пазар е загубил своята „магия“, за предпочитане Американски пазар.

Това обаче не изглежда да е така, тъй като докладите и изследванията са доказали, че азиатският крипто пазар все още е лидера на крипто пазара.

За начало азиатските крипто инвеститори в момента държат 72% от целия обем на крипто търговия по целия свят, като се качиха от 58,1% през миналата година, докато обемът на търговията на САЩ в същото време падна от 30,2% до 12,7%.

Това може да не е изненадващо за мнозина, но гледайки преднината на огромния азиатски пазар над останалите пазари, го прави изумително. Забрана на Китай за ICO и крипто борсите, като че ли не е причинила никакви големи щети, тъй като други държави са се доказали като достойни играчи в крипто индустрията.

Допълнителни проучвания също така разкриха, че азиатските крипто търговци отново съставляват повече от 75% от всички сделки с чуждестранни валути в целия свят.

Положителни и благоприятни регулации отчитат и тази доминация, тъй като и Япония, и Южна Корея са заели тази позиция, което позволява на индустрията да процъфтява, както никога досега.

Независимо от многобройните хакове, които поразиха крипто борсите на азиатския пазар, те все още остават жизненоважен фактор за растежа на пазара и заедно с толкова много обещаващи проекти, бъдещето все още изглежда добре за крипто индустрията.

В Япония например над 60 банки се обединиха под „Японския Банков Консорциум“, под ръководството на SBI Ripple Asia, за да пуснат смартфон, наречен „MoneyTap“, захранван от блокчейна на Ripple. Приложението позволява на клиентите да извършват незабавни вътрешни плащания по всяко време на деня, което прави сделките по-лесни и спокойни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене