НАЧАЛО Други

Азиатските крипто инвеститори все още държат пазара в ръцете си

АВГ. 19, 2018 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Азиатските крипто инвеститори все още държат пазара в ръцете си

Не е тайна, че азиатците са доминиращите на крипто пазара.

Азиатският крипто пазар допринесе много за цялостния пазар. Той е бил ядрото на много крипто дейности и продължава да е на върха на световните класации.


Азиатците контролират пазара за крипто от доста време и това не е голяма изненада, най-вече заради милионите инвеститори, които се намират там, както и голям брой от големите крипто борси, които се намират там.

Въпреки това, поради загубата, Китай, която беше един от най-големите търговски пазари в света, както и на други азиатски страни, които се отклониха от криптовалутите, много крипто фанатици бяха изкушени да мислят, че азиатският крипто пазар е загубил своята "магия", за предпочитане Американски пазар.

Това обаче не изглежда да е така, тъй като докладите и изследванията са доказали, че азиатският крипто пазар все още е лидера на крипто пазара.

За начало азиатските крипто инвеститори в момента държат 72% от целия обем на крипто търговия по целия свят, като се качиха от 58,1% през миналата година, докато обемът на търговията на САЩ в същото време падна от 30,2% до 12,7%.

Това може да не е изненадващо за мнозина, но гледайки преднината на огромния азиатски пазар над останалите пазари, го прави изумително. Забрана на Китай за ICO и крипто борсите, като че ли не е причинила никакви големи щети, тъй като други държави са се доказали като достойни играчи в крипто индустрията.


Допълнителни проучвания също така разкриха, че азиатските крипто търговци отново съставляват повече от 75% от всички сделки с чуждестранни валути в целия свят.


Положителни и благоприятни регулации отчитат и тази доминация, тъй като и Япония, и Южна Корея са заели тази позиция, което позволява на индустрията да процъфтява, както никога досега.

Независимо от многобройните хакове, които поразиха крипто борсите на азиатския пазар, те все още остават жизненоважен фактор за растежа на пазара и заедно с толкова много обещаващи проекти, бъдещето все още изглежда добре за крипто индустрията.

В Япония например над 60 банки се обединиха под "Японския Банков Консорциум", под ръководството на SBI Ripple Asia, за да пуснат смартфон, наречен "MoneyTap", захранван от блокчейна на Ripple. Приложението позволява на клиентите да извършват незабавни вътрешни плащания по всяко време на деня, което прави сделките по-лесни и спокойни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света