НАЧАЛО Регулации

Австралия се насочва към регулация на криптовалутите

март 21, 2022 14:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия се насочва към регулация на криптовалутите

Австралия се присъедини към страните, които планират да регулират сектора на криптовалутите, като правителството обяви планове за значително преразглеждане на реформите на платежната система, които също ще бъдат насочени към дигиталните валути.

Планираните регулации ще се съсредоточат главно върху крипто данъчното облагане, защитата на инвеститорите и регулирането на дигиталните банки и борси, съобщава News Australia.

Според министъра на финансовите услуги на страната Джейн Хюм, правителството има за цел да гарантира, че всички участници в крипто действат в регулаторна екосистема на фона на засиленото приемане на различни активи.

Правителството не може да гарантира вашата криптовалута повече, отколкото може да гарантира картина или дял в компания, и не трябва да гарантира. Но можем да гарантираме, че австралийските борси, попечители и брокери работят в рамките на регулаторна среда, която е по-добра, по-безопасна и по-сигурна“, каза тя.

Намерението на Австралия да регулира крипто се появи през 2021 г., след като ковчежникът Джош Фрайденберг намекна, че щатът има планове да обяви нови закони.

В съответствие с планираните регулации, правителството ще разкрие три критични документа, които целят реформиране на платежния сектор. Един документ има за цел да събере мнения от основни играчи относно лицензирането на дигитални активи заедно с попечителството.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Биткойн може да се върне над $50,000 съвсем скоро – InvestAnswers

По-специално, една от препоръките на Министерството на финансите беше да се принудят крипто борсите да държат активите на австралийски инвеститори в рамките на страната.

Освен това документът ще разкрие и резултатите от две разследвания в крипто сектора, които ще съдържат техническо задание. Разследването е от австралийските агенции за конкуренция и финанси.

Минимизиране на данъчната тежест

По отношение на данъците се очаква Съветът по данъчно облагане (BoT) да предложи изчерпателен доклад на правителството относно подходящата политическа рамка за криптовалутите. Интересното е, че правителството иска BoT да сведе до минимум данъчната тежест, като същевременно предлага препоръки за крипто сектора.

Законодателите на страната бяха на преден план, настоявайки за крипто регулация, водена от сенатор Андрю Браг. По-специално, очаква се правителството да разгледа някои от препоръките на сенатор Браг, чийто парламентарен доклад заключи, че настоящите разпоредби на Австралия не са подходящи за целта.

Докладът също така призова австралийското правителство да извърши преглед на политиката за жизнеспособността на дигиталната валута на централната банка на дребно (CBDC) в Австралия.

Наскоро Браг призова правителството да обмисли наемане на експерти, които да изработят крипто регулация в рамките на специално звено.

Освен реформите, Министерството на финансите работи върху разработването на лиценз за крипто пазара заедно с изискванията за местно попечителство. Очаква се констатациите да бъдат публикувани най-рано през май.

Освен липсата на яснота в крипто регулацията на Австралия, страната си изгради репутация като благоприятна за дигитална валута юрисдикция, която е домакин на няколко свързани бизнеса.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене