НАЧАЛО Крипто Крими

Австралия спря регистрациите на две крипто борси

МАР. 8, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Австралия спря регистрациите на две крипто борси

Австралийската агенция за борба с изпирането на пари спря регистрациите на две борси за криптовалути във връзка със случай на трафик на наркотици, съобщи агенцията в прессъобщение в петък, 8-и март.


Австралийският център за анализи и доклади на транзакции (AUSTRAC) - правителствена финансова разузнавателна агенция, чиято цел е да предотвратява изпирането на пари, укриването на данъци, измамите за социални грижи и тероризма - прекрати операциите на двете крипто борси заради тяхната връзка с заподозрян в предполагаем организиран престъпен синдикат.

Според съвместното прессъобщение на АUSTRAC и австралийската федерална полиция, 27-годишен мъж е бил арестуван по няколко обвинения, свързани с трафика на наркотици. Разследването установи, че обвиняемият „е бил ключов член“ в бизнесите на крипто борсите, което накара регулатора да прекрати дейността им.

Според Ройтерс, този ход е първото спиране на крипто борса по силата на AUSTRAC, тъй като новото законодателство миналата година доведе крипто борсите пред надзора на регулатора.

Броят на измамите и престъпленията, свързани с криптовалута, рязко се увеличи в световен мащаб. Както по-рано се съобщава, около $1,7 милиарда в криптовалута са получени чрез незаконни средства през 2018 г., според проучване, публикувано от крипто-аналитичната компания CipherTrace.

По-рано, Обединеното кралство разкри, че инвестиционните измами, свързани с крипто, доведоха до над $255 милиона загуби на инвеститори през 2018 г., с около 5 000 съобщени случая.

Както бе съобщено вчера, Върховната прокуратура на Южна Корея създаде нова работна група, която има за цел да се бори с измами, свързани с криптовалута. Според съобщенията, броят на тези престъпления в страната се е увеличил от 53 регистрирани случая през 2016 г. до 4 591 през 2018 г.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Руските власти провеждат успешна акция срещу хакери на REvil

Федералната служба за сигурност на Русия, или ФСБ, обяви на 14-ти януари поредица от нападения на 25 адреса, свързани с 14 членове на REvil, в места около Москва, Санкт Петербург и Липецк.В рекламата ...
ЯНУ. 19, 2022 13:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайската полиция разнищи поредната крипто измама

Според доклад, публикуван в Nikkei Asia, бюрото за обществена сигурност в Чъджоу разкри измама, която възлиза на стойност 50 милиона юана ($7.8 милиона). Полицията започна разследване, след като инвес...
ЯНУ. 18, 2022 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Полицията в Косово конфискува хардуер за добив на криптовалути

Съобщение, издадено от косовската полиция в същия ден, разкри, че са конфискувани 272 машини за копаене на Биткойн (BTC) “Antminer” в община Лепосавич и други 39 машини за копаене в близост до Прищина...
ЯНУ. 12, 2022 14:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пакистан разследват Binance след измама за милиони

Правителството на Пакистан започна разследване, след като получи множество жалби срещу продължаваща измама, която включваше подвеждане на инвеститорите да изпращат средства от портфейли на Binance към...
ЯНУ. 9, 2022 21:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света