НАЧАЛО Други

Австралийски NFT стартъп си осигури финансиране в размер на $200 милиона

март 9, 2022 11:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралийски NFT стартъп си осигури финансиране в размер на $200 милиона

Секторът на NFT продължава да се разширява, докато Биткойн, Етериум и по-широкият пазар на криптовалути поддържат траектория в обхват в резултат на затруднението, предизвикано от конфликти на финансовите пазари.

Immutable, австралийски NFT стартъп, обяви в понеделник, че е осигурил $200 милиона в кръг на финансиране от серия C, ръководен от сингапурската държавна инвестиционна фирма Temasek.

Фирмата за рисков капитал се присъединява към непрекъснато нарастващ списък от крипто „еднорози“ или стартъп компании с оценка от поне $1 милиард.

Разработване на решения за NFT и гейминг

Immutable иска да използва средствата за по-нататъшно развитие на своето решение за мащабиране от втори слой Immutable X за NFT в мрежата на Етериум, както и за мащабиране на своето Immutable Gaming Studio, което включва видеоигрите Guild of Guardians и Gods Unchained.

Tencent, китайски гейминг гигант, и Animoca Brands, известна инвестиционна група в метавселената, участваха в кръга на финансиране.

Не Изпускай
Обемът на търговия на Binance спадна значително през февруари

Arrington Capital, Liberty Global и Mirae Asset са сред новите инвеститори, докато Alameda Research и Possible Ventures повишиха общия си дял.

Immutable обяви сделка с GameStop през февруари за стартиране на своя NFT пазар. Immutable и GameStop създадоха фонд от $100 милиона за насърчаване на разработчиците на NFT съдържание в гейминг студия, игри в метавселената и в Web3.

По-евтино и по-бързо

Компанията набра $410 милиона в последния си инвестиционен кръг през септември миналата година. Стойността на Immutable почти се е удвоила през последния месец в резултат на неотдавнашното увеличение на оценката.

Транзакциите Immutable X са значително по-евтини и по-бързи от тези в собствената основна мрежа на Етериум и консумират значително по-малко енергия в сравнение с базираната на доказателство за работа (PoW) енергоемка мрежа на Етериум.

Съоснователят и президент на Immutable Роби Фъргюсън заяви в Twitter, че бъдещето на гейминга се основава на икономиката на незаменимите токени и че Immutable желае да бъде „предшественик“ в приемането на NFT.

„NFT изяждат света“

Говорейки за агресивния си набег в пространството на NFT и метавселената, Фъргюсън каза в Twitter:

NFT изяждат света. Игрите ще служат като троянски кон, позволявайки на вашето семейство да търгува и да държи дигитална собственост, без те дори да знаят.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кои инвеститори натрупаха рекордно количество Биткойн (BTC)

В лицето на конкуренцията от други решения за мащабиране на Етериум като Arbitrum, Polygon и Optimism, Immutable X се опита да изгради място за себе си като платформа за видеоигри.

Пазарът на GameStop, който е планиран да стартира по-късно тази година, ще се фокусира върху NFT продукти, притежавани от потребителите, като герои, оръжия и дрехи, създадени специално за видеоигри, базирани на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене