НАЧАЛО Крипто Крими

Атентаторът от Нова Зеландия твърди, че е направил парите си от Bitconnect

март 16, 2019 19:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Атентаторът от Нова Зеландия твърди, че е направил парите си от Bitconnect

Светът все още е в шок след събитията, случили се в двете джамии в Нова Зеландия вчера. Още по-озадачаващо е как един от атентаторите е направил парите си.

Терористична атака

На 15-и март 2019 г., четирима въоръжени лица нападнаха две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия и убиха 49 души. Повече от 20 души бяха сериозно ранени при нападението. Четирима души, трима мъже и една жена са арестувани във връзка с нападението.

Разследванията показват, че нападението е планирано и изпълнено внимателно. Въпреки това, властите успяха да обезвредят някои IED, които са били прикрепени към превозните средства, преди те да могат да експлодират. Според съобщения, един от нападателите, Брентън Тарант, печели неразкрита сума от Bitconnect. В 70-страничен “манифест”, наречен “Голямата замяна”, Брент очертава на първо място, че прави парите си от пирамидалната схема, наречена Bitconnect.

Bitconnect

Bitconnect стартира като инвестиционна платформа, където потребителите могат да купуват и след това дават своите криптовалути и печелят дневна възвръщаемост. Преди колапса си през 2018, Bitconnect вече се беше изкачил, за да влезе в лигата на 20-те най-големи крипто борси на пазара. Въпреки това, практическите аспекти на схемата за инвестиционно кредитиране бяха съмнителни, но много хора не искаха да го избегнат поради големия шум и свръхскоростта по това време.

Работил съм за кратко време, преди да направя пари, инвестирайки в BitConnect, след което използвах парите от инвестицията, за да пътувам.

Канали в YouTube се появиха, за да обяснят на хората как да инвестират в схемата. Много от тях купуваха. В началото Bitconnect се търгуваше на около $0.17. Благодарение на въодушевлението, съчетано с FOMO (Fear Of Missing Out), хората се струпаха и имаше паническо купуване, което доведе до голям скок в цената. В крайна сметка, криптовалутата беше на стойност над $ 470 на върха на бичия пазар в началото на декември 2017 г. След това нещата тръгнаха на зле.

Проблемът започна, когато Texas Securities Board издаде заповед за прекратяване и преустановяване срещу Bitconnect, развитие, което скоро беше последвано от паническа продажба на крипто. След две седмици цената падна от $ 422 на само $ 18. Платформата се оттегли от всички борси малко след това и изчезна.

Разбира се, много хора изразиха гнева и разочарованието си по отношение на терористичната атака, както и с факта, че потенциален терорист (по това време) успява да използва пирамидална схема, за да получи пари и да финансира този атентат.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене