НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Аржентина ще строи мегаферма за криптовалути

ОКТ. 13, 2021 14:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Аржентина ще строи мегаферма за криптовалути

Bitfarms обяви изграждането на мега ферма за добив на Биткойн в Аржентина.

Bitfarms се фокусира върху възобновяемата енергия


Bitfarms е канадска компания за добив на Биткойн (BTC), основана през 2017 г. Първата по рода си, която попълва дългосрочен проспект с Комисията по ценни книжа в Онтарио. Компанията стана публична през юли 2019 г.


В момента компанията също е в списъка на Nasdaq, както и в Торонто, под символа BITF.


Тя притежава пет промишлени централи в Квебек, повече от 99% от които се захранват от възобновяема водноелектрическа енергия.


Нова ферма за добив на Биткойн в Аржентина


Строителството на завод в Аржентина също започна наскоро. Очаква се новото съоръжение да добави до 210 мегавата мощност, започвайки през 2022 г., благодарение на електроенергията, доставена от частна енергийна компания.


Новият завод ще се намира в землището на частна електроенергийна компания. Това е така, защото ниското търсене на електроенергия в района позволи на самата компания да подпише осемгодишно споразумение с Bitfarms. Към днешна дата по-голямата част от инженерното проектиране и разработката на новия завод е завършена и е започнала подготовката на обекта.Очаква се майнинг фермата да разполага с повече от 55,000 броя оборудване, включително 48,000 от най-съвременните MicroBT копачки, закупени в началото на 2021 г.


Изпълнителният директор на Bitfarms Емилиано Гродзки заяви:


В комбинация с разширяването в Квебек, Канада и планираното ни строителство в Парагвай, ние сме позиционирани да постигнем нашата корпоративна цел от 8 екзахаша в секунда до края на 2022 г. Аржентинското съоръжение се планира да произвежда BTC, използвайки енергия само при цена от $2.2 на киловатчас, което значително намалява и без това ниските ни разходи за добив на BTC. 


Като цяло към днешна дата се използват около 160 EH / s за добив на BTC в световен мащаб, а Bitfarms цели само да има 5% от общащата хеширащата мощност на Биткойн.


Bitfarms цели 5% от хашрейта


На всеки 10 минути 6.25 BTC се присъждат на тези, които успеят да добият нов блок на блокчейна Биткойн, или около 900 BTC на ден. На цена от повече от $55,000 за Биткойн, копачите по целия свят колективно се възнаграждават с повече от $50 милиона в BTC всеки ден за работата си по проверка и валидиране на транзакции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Какво индикира предлагането на Биткойн? - Николас Мертен


Ако Bitfarms успее да достигне 5% от общата хешираща мощност, може да събира по около $2.5 милиона на ден като награда за валидиране на блоковете.


През 2021 г. цената на акциите на BITF на фондовия пазар се повиши от $2.25 до $5.25, като през февруари достигна своя връх от над $8. Към днешна дата Bitfarms са спечелили 133%, което е повече от 93%, спечелени от BTC за същия период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фючърсният Биткойн ETF направи изключителен дебют

Борсово търгуваният фонд за Биткойн на ProShares (BITO) отбеляза най-високия “естествен” обем за първия ден за ETF, като цифрата достигна малко над $1 милиард до края на деня на откриването.Това е вто...
ОКТ. 21, 2021 15:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света