НАЧАЛО Други

Ark Invest изкупува акции на Tesla след слабото представяне на компанията на Илон Мъск

28.01.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest изкупува акции на Tesla след слабото представяне на компанията на Илон Мъск

Tesla, Inc. направи пауза в спада си след отчетите в петък, като приключи сесията със скромно повишение. Въпреки че акциите се колебаеха около осеммесечно дъно, Ark Invest, ръководена от Кати Ууд, продължи да увеличава позицията си в Tesla.

При последното развитие на събитията водещият борсово търгуван фонд на Ark, Ark Innovation ETF (ARK), и Ark Next Generation ETF (ARKW) придобиха общо 182,541 акции на Tesla в петък. Тази покупка, оценена на $33.45 милиона въз основа на цената на затваряне от $183.25, последва стъпката на Ark от четвъртък, когато увеличи притежанията си на Tesla със 177,870 акции, възлизащи на $32.48 милиона.

Кумулативната инвестиция за седмицата достигна $65.93 милиона в акции на Tesla. Компанията за електрически автомобили е изправена пред низходящ тренд от края на октомври, което ерозира годишната ѝ печалба до приблизително 101%. Този спад се запази и през новата година, като съвпадна с по-широкото забавяне на пазара в началото на януари на фона на опасенията за потенциално намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

Докато други големи технологични акции, наричани колективно “Великолепната седморка“, се възстановиха през втората половина на месеца поради положителни прогнози за приходите, Tesla продължи да изпитва затруднения. Трейдърите останаха предпазливи преди отчета за приходите в сряда, несигурни относно резултатите на компанията за четвъртото тримесечие.

Отчетеното двойно пропуснато увеличение на печалбата на Tesla и посочването на възможно значително забавяне на растежа на обема през 2024 г. допълнително разтревожиха инвеститорите. Въпреки тези предизвикателства Кати Ууд остава оптимист по отношение на Tesla, като прогнозира цел от $2,000 до 2027 г. Ууд очаква значителна част от прогнозната стойност на предприятието да дойде от все още невъведената в експлоатация услуга роботакси.

Tesla заема позицията на второто по големина дялово участие в ARKK и шестото по големина в ARKW. В края на петъчната сесия ARKK регистрира увеличение от 0.22%, установявайки се на ниво от $45.9, според информацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за пазарите на петрол – какво да очакваме?

Миналата седмица промените на пазара на суров петрол бяха силно повлияни от дискусиите около лихвените политики на Федералния резерв на САЩ.

26.02.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.