НАЧАЛО Други

Ark Invest на Кати Ууд са заличили над $14 милиарда за 10 години според нов доклад

07.02.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ark Invest на Кати Ууд са заличили над $14 милиарда за 10 години според нов доклад

Според неотдавнашен анализ на Morningstar, през последното десетилетие богатството на компанията на Кати Ууд "Ark Invest" е намаляло значително с около $14.3 милиарда.

По време на разцвета на своята популярност през 2020 г. и 2021 г. Ark Invest привлече вниманието с концентрираните си инвестиции в спекулативни технологични компании, възползвайки се от благоприятни условия като ниски лихвени проценти и повишен апетит за риск сред инвеститорите на дребно.

Водещият ETF на Ууд, ARKK, стана свидетел на забележителен скок от почти 150% през 2020 г., привличайки значителни входящи потоци в своя пик. Последвалият мечи пазар през 2022 г. обаче доведе до спад, при който  ARKK се срина с 67%, което доведе до унищожаване на богатство в размер на $7.1 милиарда.

По подобен начин фокусираният върху здравеопазването ETF ARK Genomic претърпя загуба на богатство в размер на $4.2 милиарда през този период.

Въпреки че работеше в бича пазарна среда, Ark Invest се превърна в най-големия унищожител на богатство сред фондовите семейства през последното десетилетие, като загубите надхвърлят значително тези на другите компании.

Забележително е, че слабите резултати на Ark Invest настъпиха въпреки благоприятните пазарни условия. Анализаторът на Morningstar Ейми Арнот отбеляза: 

От създаването си през 2014 г. ARKK е генерирал обща положителна възвръщаемост от 121.8%, което е по-малко от половината от печалбата на Nasdaq 100 от 329.5% за същия период, и все още е със 71% по-ниско от рекордния си връх.

Въпреки значителната загуба на богатство, Ark Invest остава жизнеспособна бизнес единица, с активи на обща стойност над $13 милиарда в нейните ETF-и, което показва продължаващото доверие на инвеститорите в инвестиционната стратегия на Ууд. Въпреки това, на фона на промяната в инвестиционния пейзаж към приоритизиране на печалбите пред растежа, сроковете за постигане на възвръщаемост от стратегията на Ark Invest остават несигурни.

Забележително е, че настоящите топ холдинги на Ark включват Coinbase, Tesla, Roku и Zoom Video, като всички те са изправени пред предизвикателства през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.