НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Архитект с Биткойн хостел близо до Рио Де Жанейро

АВГ. 27, 2018 11:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Архитект с Биткойн хостел близо до Рио Де Жанейро

Алесандро Сантос, бразилски архитект, инженер и самоописан любител на Биткойн, наскоро откри хостел на тема криптовалута в Парати, град разположен на около 260 километра от Сао Пауло, Бразилия.


Хостелът, подходящо наречен Hostel Bitcoin, стартира на 16-ти август и веднага бе резервиран за деня на официалното откриване. Според местния портал за новини Portal do Bitcoin, Сантос живее в Парати за три години и решава да инвестира в крипто тематичния хостел преди известно време.

Всички услуги на хостела, включително закуска и екскурзии, могат да бъдат платени в криптовалута. Сантос решава да инвестира в хостела, след като осъзнава, че повечето туристи, посетили района, се интересуват от крипто. Той е цитиран като казва:

Аз съм добре на пътя на водопадите, където няколко джипа преминават ежедневно с тези туристи, и вниманието, което те отдават на темата, е много известно. Някои дори искат джиповете да спрат за да правят снимки на хостела.

Първоначално Сантос разкри, че хостелът ще приема само плащания в BTC, но в крайна сметка ще приеме XRP на Ripple, Monero и "това, което можем да получим чрез проста сметка на борса като Bittrex." Инженерът разкри, че планира да продаде хостела, въпреки че той не може да говори за това, поради споразумение за конфиденциалност".

Целта на хостела, добави Сантос, е да помогне за разрастването на екосистемата на криптото. Решението му да инвестира е частично мотивирано от неговите крипто инвестиции, разкри той, тъй като му харесва да "търгува с Биткойн и други криптовалути".

В крайна сметка, Сантос би искал да види хостела "да поведе движение", което помага на други фирми в района да приемат плащания с криптовалути. Ако хостелът успее, той разкри, че вярва, че други ресторанти и общежития ще приемат плащания с крипто.


Приемането на BTC в Бразилия значително нараства. Два от футболните отбора на страната наскоро подписаха партньорства с крипто стартъпа Inoovi, а водещият обмен Huobi се премести в страната.


Миналата година, онлайн туристическата агенция, CheapAir, отбеляза ръст на продажбите си с 74% за шест месеца, тъй като обработи около 15 милиона долара. Fidelity Charitable, донорски фонд, свързан с Fidelity Investments, получи $9 милиона в BTC, едва шест месеца след като започна да приема криптoвалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. Едно от най-важните неща, които тряб...
СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китовете са изкупили над $8.8 милиарда в BTC от юли

Позовавайки се на данни от Glassnode, Уил Клементе каза на Антъни Помплиано, че въпреки продажбите от страна на китовете или организациите с поне 1,000 BTC през май, те са започнали “агресивно да купу...
СЕП. 20, 2021 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

В нова стратегическа сесия той прогнозира повторение на значителното рали на Биткойн от края на юли до началото на септември, където BTC скочи от $32,000 на $52,000.Въз основа на неговия индикатор за ...
СЕП. 20, 2021 08:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света