НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Архитект с Биткойн хостел близо до Рио Де Жанейро

АВГ. 27, 2018 11:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Архитект с Биткойн хостел близо до Рио Де Жанейро
 

Алесандро Сантос, бразилски архитект, инженер и самоописан любител на Биткойн, наскоро откри хостел на тема криптовалута в Парати, град разположен на около 260 километра от Сао Пауло, Бразилия.


Хостелът, подходящо наречен Hostel Bitcoin, стартира на 16-ти август и веднага бе резервиран за деня на официалното откриване. Според местния портал за новини Portal do Bitcoin, Сантос живее в Парати за три години и решава да инвестира в крипто тематичния хостел преди известно време.

Всички услуги на хостела, включително закуска и екскурзии, могат да бъдат платени в криптовалута. Сантос решава да инвестира в хостела, след като осъзнава, че повечето туристи, посетили района, се интересуват от крипто. Той е цитиран като казва:

Аз съм добре на пътя на водопадите, където няколко джипа преминават ежедневно с тези туристи, и вниманието, което те отдават на темата, е много известно. Някои дори искат джиповете да спрат за да правят снимки на хостела.

Първоначално Сантос разкри, че хостелът ще приема само плащания в BTC, но в крайна сметка ще приеме XRP на Ripple, Monero и "това, което можем да получим чрез проста сметка на борса като Bittrex." Инженерът разкри, че планира да продаде хостела, въпреки че той не може да говори за това, поради споразумение за конфиденциалност".

Целта на хостела, добави Сантос, е да помогне за разрастването на екосистемата на криптото. Решението му да инвестира е частично мотивирано от неговите крипто инвестиции, разкри той, тъй като му харесва да "търгува с Биткойн и други криптовалути".

В крайна сметка, Сантос би искал да види хостела "да поведе движение", което помага на други фирми в района да приемат плащания с криптовалути. Ако хостелът успее, той разкри, че вярва, че други ресторанти и общежития ще приемат плащания с крипто.


Приемането на BTC в Бразилия значително нараства. Два от футболните отбора на страната наскоро подписаха партньорства с крипто стартъпа Inoovi, а водещият обмен Huobi се премести в страната.


Миналата година, онлайн туристическата агенция, CheapAir, отбеляза ръст на продажбите си с 74% за шест месеца, тъй като обработи около 15 милиона долара. Fidelity Charitable, донорски фонд, свързан с Fidelity Investments, получи $9 милиона в BTC, едва шест месеца след като започна да приема криптoвалута.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Coinbase държат Биткойн в баланса си от 2012 година насам

В ново съобщение, адресирано до други корпоративни участници, борсата представи собствен опит в управлението на своята хазна в криптовалути като солидна основа за съветване на други частни и публично ...
ФЕВ. 26, 2021 19:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Капитализацията на Биткойн ще стигне трилиони според Кати Ууд

По отношение на потенциала на пазарната капитализация на Биткойн, тя каза: Толкова е рано. Тази пазарна капитализация от 950 милиарда ви дава усещане за мрежова стойност, дава ви представа колко рано ...
ФЕВ. 26, 2021 12:47 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale купиха Биткойн на стойност $350 милиона

"Тръстът е издал 7,789,400 акции ... за общо 7,383.70073325 BTC, представляващи $352,176,132“, казват те. "В резултат на това има издадени 691 906 200 акции, които са в обращение към 22-ри февруари 20...
ФЕВ. 26, 2021 11:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 признака, че алткойн сезонът дори не е започнал

Има поне пет технически признака, които предполагат, че това не е върх за алткойните, а вместо това е повторен бичи тест и прелюдия на най-мощния алткойн сезон досега.Кръстопът на криптопазарите: Доми...
ФЕВ. 25, 2021 14:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света