НАЧАЛО Биткойн

Аргументи за монетарния статус на Биткойн

октомври 31, 2018 20:17 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аргументи за монетарния статус на Биткойн

Биткойн генерира разнообразни мнения въз основа на паричния си статус. С течение на годините криптовалутата се използва като средство за обмен на повечето тъмни уеб пазари и институции.

Някои експерти обаче трудно приемат мнението, че BTC изпълнява всички изисквания, за да бъде класифициран като пари. Универсалната приета дефиниция на парите се отнася до три важни характеристики: съхраняване на стойност, средна размяна и разчетна единица. Тази статия е предназначена да изследва функциите на Биткойн, независимо дали отговаря на общата квалификация на парите.

Средството за размяна (взаимозаменяемо)

Една от характеристиките на парите е средство за обмен. Миналата година, училище в САЩ обяви, че приема такси за обучение в BTC. Също така, авиокомпания обявява приемането на плащанията с Биткойн за онлайн резервации.
Като цяло, доста онлайн магазини приемат Биткойн като начин на плащане без никакъв проблем.

Съхраняване на стойност

На базата на съхраняване на стойност, за Биткойн се предполага, че е перфектен кандидат. След универсалното приемане и използване на BTC, редица хора са конвертирали активите си и са ги съхранявали в Биткойн. Съществува обаче проблем с волативността. Твърди се, че стойността на BTC е прекалено нестабилна, за да бъде запазена стойност.

Цената на BTC може да нарасне до 1000% годишно или да падне с 80%. Това, следователно, го прави рисковано, за да бъде използвано като нещо, с което да се пази стойност. В това отношение, криптовалутата е отхвърлена като неквалифицирана, за да бъде като парите.

Разчетна единица (делимо на по-малки единици, без загуба на стойност)

Разчетната единица разглежда парите като стандартно числено измерване на стоки и услуги. Това се отнася до способността да се измерва стойността на стоките с единица валута. Училище твърди, че по-малката единица BTC е много трудна за разбиране.

От друга страна, е възможно да се сравни стойността на една стока с по-малка единица от BTC, която остава нейните трудности настрана. Паричният статус на Биткойн създаде широк спектър от аргументи, засягащи неговата легализация в много страни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

BlackRock стартира частен Биткойн (BTC) тръст

BlackRock – най-големият мениджър на активи в света, стартира частен тръст за Биткойн за институционални клиенти в САЩ, според публикация блог на своя уебсайт.

август 12, 2022 10:22 1 мин. четене

Кати Ууд споделя какво може да изстреля Биткойн

Кати Ууд – основателят на ARK Invest – смята, че навлизането на BlackRock в крипто може да има значителен ефект върху цената на Биткойн.

август 10, 2022 23:05 1 мин. четене

Биткойн изглежда е достигнал дъно, твърди Уил Клементе

Aнализаторът Уил Клементе сподели, че поръчките за покупка на Биткойн на крипто борсата Coinbase напомнят за дъното на BTC през март 2020 г.

август 10, 2022 18:45 1 мин. четене

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене