НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Аргументи за монетарния статус на Биткойн

ОКТ. 31, 2018 20:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Аргументи за монетарния статус на Биткойн

Биткойн генерира разнообразни мнения въз основа на паричния си статус. С течение на годините криптовалутата се използва като средство за обмен на повечето тъмни уеб пазари и институции.


Някои експерти обаче трудно приемат мнението, че BTC изпълнява всички изисквания, за да бъде класифициран като пари. Универсалната приета дефиниция на парите се отнася до три важни характеристики: съхраняване на стойност, средна размяна и разчетна единица. Тази статия е предназначена да изследва функциите на Биткойн, независимо дали отговаря на общата квалификация на парите.


Средството за размяна (взаимозаменяемо)


Една от характеристиките на парите е средство за обмен. Миналата година, училище в САЩ обяви, че приема такси за обучение в BTC. Също така, авиокомпания обявява приемането на плащанията с Биткойн за онлайн резервации.
Като цяло, доста онлайн магазини приемат Биткойн като начин на плащане без никакъв проблем.


Съхраняване на стойност


На базата на съхраняване на стойност, за Биткойн се предполага, че е перфектен кандидат. След универсалното приемане и използване на BTC, редица хора са конвертирали активите си и са ги съхранявали в Биткойн. Съществува обаче проблем с волативността. Твърди се, че стойността на BTC е прекалено нестабилна, за да бъде запазена стойност.

Цената на BTC може да нарасне до 1000% годишно или да падне с 80%. Това, следователно, го прави рисковано, за да бъде използвано като нещо, с което да се пази стойност. В това отношение, криптовалутата е отхвърлена като неквалифицирана, за да бъде като парите.


Разчетна единица (делимо на по-малки единици, без загуба на стойност)


Разчетната единица разглежда парите като стандартно числено измерване на стоки и услуги. Това се отнася до способността да се измерва стойността на стоките с единица валута. Училище твърди, че по-малката единица BTC е много трудна за разбиране.

От друга страна, е възможно да се сравни стойността на една стока с по-малка единица от BTC, която остава нейните трудности настрана. Паричният статус на Биткойн създаде широк спектър от аргументи, засягащи неговата легализация в много страни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Да очакваме ли корекция при Биткойн?

В нова стратегическа сесия той каза в YouTube видео, че BTC може да падне още, преди водещият крипто актив да покаже признаци на възстановяване.“Така въз основа на инструмента за разширение на Фибонач...
ОКТ. 23, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в САЩ инвестира в Биткойн

Този път, Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund реши да инвестира в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), двете най-големи криптовалути в света. Това е един от първите пенсионни фондове, които инв...
ОКТ. 23, 2021 15:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатори споделят потенциални цели за Биткойн

Понастоящем Биткойн се търгува над $60,000 според данни от CoinMarketCap, но придвижването над предишния връх за всички времена е накарало техническите анализатори да създадат множество възходящи прог...
ОКТ. 23, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света