НАЧАЛО Биткойн

Apple ще приеме ли Биткойн? – Ето какво гласят слуховете

април 5, 2022 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Apple ще приеме ли Биткойн? – Ето какво гласят слуховете

Слуховете са, че Apple може да включи Биткойн в услугата си Apple Pay.

От друга страна, минали слухове за Apple винаги са завършвали с разочарование.

Слуховете, че Apple използва Биткойн в известен капацитет, се разпространяват. Подкрепяйки слуховете, YouTuber Crypto Rover обобщи настроенията, като каза, че въздействащите ефекти ще тласнат Биткойн ‘до Луната’.

В миналото имаше много съобщения за обвързване на Apple и криптовалута. Може би най-яркият пример за това беше разговорът за добавянето на Биткойн като резервен актив на съкровищницата преди малко повече от година.

Главният изпълнителен директор на Strike Джак Малърс намеква, че този път нещата може да са различни. В края на миналия месец Малърс публикува туит, включващ видео от рекламната кампания на Apple “мисли различно”, която се провеждаше от 1997 до 2002 г.

Рекламата включва черно-бели кадри от известни исторически личности, включително Алберт Айнщайн, Махатма Ганди, Томас Едисън и Мохамед Али. Придружаващият глас говори за иноватори, които често се смятат за луди, тъй като са хората, които движат промяната.

Няколко дни преди това Малърс също публикува туит за предстоящата конференция Bitcoin 2022 в Маями между 6-ти и 9-ти април.

Четири снимки придружават туита. Първата е инфографика, показваща система за плащане с QR код, след това изявление на мисията от Strike, последвано от снимка на Малърс, който показва среден пръст пред банкомат на Chase, облечен в шапка на Apple в цветове на Google, и накрая промоция на речта на Малърс на конференцията.

Прочети Още: Големите инвеститори бележат значителна активност в последните две седмици

Кратко описание на слуховете

Според Bloomberg, Apple работи върху собствена технология за процесор на плащания, която би довела до по-малко разчитане на партньори от трети страни.

В дългосрочен план Apple ще въведе редица вътрешни функции за плащане, включително обработка на плащания, оценка на риска за кредитиране, анализ на измами, кредитни проверки и допълнителни роли за обслужване на клиенти, тъй като се стреми да разшири Apple Pay.

Може ли да има място и за Биткойн, както загатна Малърс в своите туитове?

Миналата година главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук отхвърли слуховете, че фирмата му е на път да добави BTC като съкровищен актив. Той каза, че не вижда акциите на Apple като средство за излагане на криптовалута. Кук също каза, че фирмата не планира “да приема криптовалути за нашите продукти”, но те разглеждат други неща.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс

Чарлс Едуардс сподели какво може да предстои за флагманската криптоваулта тази година предвид макроикономическите условия.

януари 29, 2023 7:01 3 мин. четене