НАЧАЛО Алткойни

ApeCoin скочи с 20% след като Илон Мъск смени профилната си в Twitter на BAYC

май 4, 2022 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ApeCoin скочи с 20% след като Илон Мъск смени профилната си в Twitter на BAYC

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla в процес на закупуване на Twitter, промени снимката на профила си в социалната мрежа на изображение, включващо множество незаменими токени (NFT) на Bored Ape Yacht Club.

От сряда сутринта аватарът на Мъск в Twitter включваше снимка на десетки bored ape изображения, с Ape 5809 в центъра.

Малко след като Мъск направи промяната, Майкъл Буана, специалист по съвременно изкуство в аукционната къща Sotheby’s, упрекна Мъск за използването на изображението. Буана каза, че е създал картината за продажбата на Sotheby’s за $24 милиона на 101 Bored Apes през септември, която включва Ape 5809.

Мъск, който има повече от 90 милиона последователи в Twitter, по-късно изглежда се пошегува за естеството на предполагаемата уникалност на NFT, публикувайки “Не знам… изглежда малко заменимо.

Яхт клубът Bored Ape е една от най-популярните колекции на NFT, като знаменитости от Серина Уилямс до Джими Фалън и Снууп Дог взимат дигитална маймуна от стартирането на проекта миналата година. Портфейлът, държащ Ape 5809, притежава и 41 други NFT, според NFT marketplace Opensea.

Откакто беше приета офертата на главния изпълнителен директор на Tesla за $44 милиарда да направи Twitter частен, имаше дебат за това какво въздействие ще има Мъск върху социалната мрежа. 

Докато някои коментатори реагираха с ужас, други предполагат, че Мъск може да има положително въздействие, тъй като се стреми да се справи с проблеми като спам ботовете.

Цената на apecoin, токен, пуснат от Yuga Labs, се повиши след превключването на профилната снимка на Мъск, скачайки с 20% преди да се отдръпне. 

Yuga Labs попадна под наблюдение през уикенда, след като неговият метавселенски проект The Otherside разпродаде всичките си 55,000 NFT на Otherdeed само за три часа в събота. Изсичането на токени доведе до газова война, където потребителите на Етериум настояват да купуват NFT едновременно и да се надминат един друг, използвайки таксите за транзакции на мрежата.

Отделно, парламентарна комисия на Обединеното кралство в сряда покани Мъск да говори за предложеното от него поглъщане на Twitter. Джулиан Найт, ръководител на комисията по цифрови технологии, култура, медии и спорт, помоли милиардера да отговори на въпроси от междупартийната група относно плановете му да въведе проверка за всички потребители на платформата, което според Найт отразява собствените предложения на комисията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути

Въпреки че повечето криптовалути се върнаха в мечата зона, някои, като Chiliz (CHZ), отбелязат значително увеличение на цените.

август 18, 2022 15:41 1 мин. четене

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

август 18, 2022 11:55 1 мин. четене

Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще

Водещата американска борса за криптовалути твърди, че една стабилна монета ще играе важна роля в трансформиращия се финансов пейзаж.

август 17, 2022 18:24 1 мин. четене

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене