НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Анкета на Wells Fargo сочи, че само 2% от американските инвеститори са собственици на Биткойн

ЮЛИ. 29, 2018 20:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Анкета на Wells Fargo сочи, че само 2% от американските инвеститори са собственици на Биткойн
 


  • Проучване на Уелс Фарго / Галъп разкри, че само 2% от инвеститорите в Съединените щати понастоящем притежават Биткойн.


Интересът към Биткойн обаче остава висок, като 26% от американските инвеститори заявяват, че са заинтригувани от най-голямата криптовалута. Обаче, по-малко от 0,5% от анкетираните посочиха, че ще купят в близко бъдеще.


Според проучването, един от факторите, които потенциално възпрепятстват инвестирането в криптовалути, е възприеманият риск от търговията с тях. Според анкета, 75% от американските инвеститори смятат, че е много рисковано, докато 23% казват, че е малко рисковано.

Само 2% казват, че не е твърде рисковано, докато незначителен брой смятат, че изобщо не е рисковано. Влизането на по-млади инвеститори обаче може да промени това в бъдеще.
"Но според изследванията на Уелс Фарго / Галъп, в миналото повечето инвеститори в САЩ предпочитаха да играят на сигурно с инвестициите си, като се стремяха към сигурност над ръста", пише Лидия Саад, старши редактор в Gallup. "Ако погледнем към бъдещето обаче, много по-млади инвеститори, които понастоящем казват, че са заинтригувани, могат да бъдат превърнати в инвеститори, след като валутата започне да бъде по-мащабна".


Проучването също така установи, че Биткойн e по-популярeн сред мъжете и тези на възраст между 18 и 49 години.


Докато 3% от мъжете разкриват, че притежават цифровия актив, едва 1% от жените казват същото. Около 1% от американските инвеститори на възраст 50 и повече години са посочили, че притежават Биткойн, в сравнение с 3% сред тези на възраст между 18 и 49 години.

Собствеността на Биткойн също е по-висока сред тези, които печелят най-малко 90 000 долара, като 3% в тази категория отчитат, че са купили криптовалутата в сравнение с под 1% сред инвеститорите с по-ниски доходи.

От анкетата, проведена през второто тримесечие на тази година, между 7 май и 14 май сред възрастните от САЩ, които са инвестирали приблизително 10 000 долара или повече във взаимни фондове, облигации или акции, ниските нива на знания за криптовалутата също възпрепятстват инвестирането в Биткойн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света