НАЧАЛО Други

Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

октомври 2, 2018 15:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

London Block Exchange обяви пускането на stablecoin криптовалута, наречена LBXPeg.

В изявление, публикувано на уебсайта си, LBX разкри, че така наречената „криптопаунд“ ще бъде обвързана със стойността на GBP, която се държи в банкова сметка на Обединеното кралство на база 1: 1. 

Говорейки на Business Insights преди старта, главният изпълнителен директор на LBX Бенджамин Дивс заяви:

„Ще бъдем готови за първият криптопаунд да бъде изкопан през следващите 10 дни. Основният случай ще бъде сетълментът за извънборсови сделки на лондонския пазар, а след това обменът на общините, където те нямат фиат банкиране, а след това ценни книжа, които искат да платят дивиденти в криптопаунд.

От откриването си през ноември 2017 г. LBX се превърна в един от най-натоварените крипто обмени в Обединеното кралство и, както и в много други обмени, вижда значителна стойност в концепцията за стейбълкойн. Посредством концепцията от нова перспектив, предназначена да привлече крипто търговци, базирани в Обединено кралство, LBXPeg обещава на потребителите си напълно прозрачни одитни процеси, структура на управление и графици за разпространение, всички от които са големи оплаквания относно пазара на стабилни монети.

Според LBX новият „криптопаунд“ ще позволи безпроблемно и бързо прехвърляне на цифров еквивалент на GBP в световен мащаб. В допълнение към това, че е просто стейбълкойн, той идва с вградени случаи на използване, като дистрибуция на дружества на акционерите чрез интелигентни договори, използващи Етериум блокчейн.

LBXPeg първоначално ще работи на стандарта ERC-621 на Етериум, което е продължение на популярния стандарт ERC-20. Компанията казва, че това ще осигури необходимата гъвкавост в общото предлагане, за да съответства на притежаваните паундове държани в сегрегираната банкова сметка.

В крайна сметка планът е LBXPeg да бъде издаден на други блокчейнове, предмет на одити за съответствие. Компанията също така разкри, че след първоначалното пускане на LBXPeg ще проучи обвързването на stablecoin с други одиторски сметки, съдържащи фиат валути като EUR и USD, за да се подобри обхватът и стабилността на продукта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене