НАЧАЛО Други

Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

ОКТ. 2, 2018 15:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Английски крипто обмен пуска свързан с паунд стейбълкойн

London Block Exchange обяви пускането на stablecoin криптовалута, наречена LBXPeg.


В изявление, публикувано на уебсайта си, LBX разкри, че така наречената "криптопаунд" ще бъде обвързана със стойността на GBP, която се държи в банкова сметка на Обединеното кралство на база 1: 1. 


Говорейки на Business Insights преди старта, главният изпълнителен директор на LBX Бенджамин Дивс заяви:

"Ще бъдем готови за първият криптопаунд да бъде изкопан през следващите 10 дни. Основният случай ще бъде сетълментът за извънборсови сделки на лондонския пазар, а след това обменът на общините, където те нямат фиат банкиране, а след това ценни книжа, които искат да платят дивиденти в криптопаунд."

От откриването си през ноември 2017 г. LBX се превърна в един от най-натоварените крипто обмени в Обединеното кралство и, както и в много други обмени, вижда значителна стойност в концепцията за стейбълкойн. Посредством концепцията от нова перспектив, предназначена да привлече крипто търговци, базирани в Обединено кралство, LBXPeg обещава на потребителите си напълно прозрачни одитни процеси, структура на управление и графици за разпространение, всички от които са големи оплаквания относно пазара на стабилни монети.

Според LBX новият "криптопаунд" ще позволи безпроблемно и бързо прехвърляне на цифров еквивалент на GBP в световен мащаб. В допълнение към това, че е просто стейбълкойн, той идва с вградени случаи на използване, като дистрибуция на дружества на акционерите чрез интелигентни договори, използващи Етериум блокчейн.

LBXPeg първоначално ще работи на стандарта ERC-621 на Етериум, което е продължение на популярния стандарт ERC-20. Компанията казва, че това ще осигури необходимата гъвкавост в общото предлагане, за да съответства на притежаваните паундове държани в сегрегираната банкова сметка.

В крайна сметка планът е LBXPeg да бъде издаден на други блокчейнове, предмет на одити за съответствие. Компанията също така разкри, че след първоначалното пускане на LBXPeg ще проучи обвързването на stablecoin с други одиторски сметки, съдържащи фиат валути като EUR и USD, за да се подобри обхватът и стабилността на продукта.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света