НАЧАЛО АНАЛИЗИ XRP Анализ

XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

януари 15, 2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

Въпреки цялостния спад на пазара на криптовалути, който се дължи главно на намаляващия ентусиазъм около спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF), XRP е сред криптовалутите, които са изправени пред най-значително въздействие.

Токенът наскоро претърпя значителни загуби, потапяйки се под критичното ниво на подкрепа от $0.60.

В отговор на тази негативна тенденция анализаторите вече прогнозират значителни спадове в оценката на XRP през следващите дни. По-специално, крипто анализаторът Алън Сантана подчерта в публикация в TradingView на 12 януари, че въз основа на последните ценови движения и технически показатели инвеститорите трябва да се подготвят за съществена корекция на XRP.

Сантана подкрепи тази прогноза с различни технически анализи. Например, на 11 януари той наблегна на ключова точка на отхвърляне точно под експоненциалната пълзяща средна стойност 50 (МА), където XRP за кратко надхвърли нивото от $0.6054, но в крайна сметка затвори под него.

Горната трендлиния на триъгълника също претърпя докосване, което подсказва за потенциално обръщане. На следващия ден, 12 януари, настъпи пълна червена сесия, което накара Сантана да прогнозира корекция въз основа на пазарното действие през деня, като същевременно запази оптимизма си за бъдещите перспективи.

Предвиждайки силна корекция, експертът заяви:

Това ще бъде много силна корекция въз основа на днешното действие. Тъй като това е само началото, подгответе се за въздействие. Ще имаме достатъчно време да купуваме на по-ниски цени и да се наслаждаваме на цяла година на растеж (2024 г.). Аз ще бъда тук и ще споделя с вас най-доброто време за влизане, когато бъде намерена подкрепа.

Връщайки се към анализа на Сантана от 5 януари, той посочи тревожни признаци за предстоящ срив, като отбеляза, че XRP постоянно се търгува под EMA200 със слаб индекс на относителна сила (RSI) от 34.33, което показва мечи импулс. Низходящият триъгълник, формиран от средата на ноември, заедно с по-ниските върхове и намаляващия обем, представиха тревожна картина за пазара на XRP.

Тази комбинация от сигнали може да доведе до сериозен спад. Първо бавно, както се случва сега, а след това внезапен срив, който да ликвидира всички, които са с дълги позиции“, добави той.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от XRP Анализ

Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

С разгръщането на новата седмица фокусът е върху потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), което може да има съществени последици за XRP и по-широкия пазар на криптовалути. Крипто анализаторът Cryptoinsightsuk подчерта въздействието на това събитие върху траекторията на XRP. Макар да предвижда потенциален пробив за XRP, експертът съветва за бдителност по […]

08.01.2024 13:00 2 мин. четене

XPR: Какво трябва да се случи, за да продължи цената нагоре

Стойността на XRP в момента демонстрира бичи настроения, което е в унисон с цялостната пазарна тенденция, и се стреми да достигне границата от $1, за да установи нов исторически връх. Анализаторите, макар и да отчитат продължаващия възходящ тренд, подчертават необходимостта от рестарт преди по-нататъшното възходящо движение. В публикация в TradingView на крипто анализаторът “ProSignalsFx” от […]

13.11.2023 14:00 2 мин. четене

Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

На 1 август цената на XRP временно спадна под $0.68, отбелязвайки първия спад след неотдавнашната правна победа срещу SEC в средата на юли. Анализът на данните за активността във веригата показва, че от понеделник дългосрочните притежатели на XRP са започнали широка разпродажба. След дългоочаквания триумф в продължителната правна битка със SEC цената на XRP достигна […]

01.08.2023 21:06 3 мин. четене

Цената на XRP започва да спада – това ли е края за биковете?

Цената на XRP бележи спад след значителен скок по-рано тази седмица. Скокът беше резултат от благоприятно съдебно решение по делото срещу Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в полза на Ripple, компанията, която стои зад XRP. Съдебното решение изясни, че продажбите на XRP не се считат за ценни книжа, което доведе […]

21.07.2023 16:00 2 мин. четене