НАЧАЛО АНАЛИЗИ XRP Анализ

Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

август 1, 2023 21:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

На 1 август цената на XRP временно спадна под $0.68, отбелязвайки първия спад след неотдавнашната правна победа срещу SEC в средата на юли. Анализът на данните за активността във веригата показва, че от понеделник дългосрочните притежатели на XRP са започнали широка разпродажба.

След дългоочаквания триумф в продължителната правна битка със SEC цената на XRP достигна връх от $0.84, най-високата си стойност от една година насам. През последните две седмици обаче цената сякаш остана в застой около $0.70, което накара дългосрочните инвеститори да се усъмнят в потенциала за по-нататъшни печалби.

Ръстът на натиска за продажби от страна на дългосрочните притежатели стана очевиден около 28 юли, както сочат данните на Satniment за”потребната възраст“. Тази метрика разкрива рязко увеличение на потребената възраст на XRP, като тя нарасна от $8.89 милиарда на 22 юли до $94.71 милиарда на 28 юли, което впоследствие предизвика 3% корекция на цената под границата от $0.70.

Графиката показва и по-нататъшни скокове до $231 милиарда и $437 милиарда съответно на 31 юли и 1 август. Тази метрика измерва в реално време промените в търговската активност на дългосрочните инвеститори, като взема предвид броя на наскоро изтъргуваните токени и времето от последното им движение.

Постоянните скокове в метриката означават, че през последните дни са били преместени значителен брой дългосрочно притежавани монети, което може да доведе до продължителен спад на цената на XRP, ако не бъде посрещнато с достатъчно пазарно търсене.

Друг обезпокоителен признак е намаляващият обем на транзакциите в блокчейн мрежата XRP Ledger след победата в съдебния процес. След положителното развитие се наблюдава забележителен спад в транзакционната активност, която към 31 юли достигна едва 1.21 милиарда XRP в сравнение с 2.77 милиарда, транзактирани на 13 юли.

Това допълнително засилва мечите перспективи, тъй като дългосрочните притежатели продължават да напускат позициите си. При този натиск за продажба и намаляващата мрежова активност XRP може да се затрудни да поддържа сегашните си високи цени поради недостатъчно търсене.

Като се има предвид настоящата ситуация, критичното ниво на подкрепа за XRP е около $0.65. Ако дългосрочните притежатели продължат да продават със сегашното темпо, цената потенциално може да спадне до $0.60. Възможно е обаче да има първоначална подкрепа при $0.65, където инвеститорите, закупили XRP през последните 30 дни, може да се стремят да намалят загубите, ако тя спадне до 5%.

В посока нагоре, XRP може да възвърне инерцията си, ако успее да преобърне нивото на съпротива от $0.75, въпреки че този сценарий изглежда малко вероятен предвид настоящите нива на транзакционна активност.

В заключение, неотдавнашният спад на цената на XRP и продължаващата разпродажба от страна на дългосрочните притежатели показват мечи перспективи за дигиталния актив. Критичното ниво на подкрепа при $0.65 ще бъде от решаващо значение за наблюдение, тъй като пробивът му може да доведе до по-нататъшен спад към $0.60. Обратно, преодоляването на нивото на съпротива от $0.75 може да сигнализира за потенциално възстановяване, но това остава несигурно поради настоящите пазарни условия.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от XRP Анализ

XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

Въпреки цялостния спад на пазара на криптовалути, който се дължи главно на намаляващия ентусиазъм около спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF), XRP е сред криптовалутите, които са изправени пред най-значително въздействие. Токенът наскоро претърпя значителни загуби, потапяйки се под критичното ниво на подкрепа от $0.60. В отговор на тази негативна тенденция анализаторите вече прогнозират значителни […]

15.01.2024 6:00 2 мин. четене

Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

С разгръщането на новата седмица фокусът е върху потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), което може да има съществени последици за XRP и по-широкия пазар на криптовалути. Крипто анализаторът Cryptoinsightsuk подчерта въздействието на това събитие върху траекторията на XRP. Макар да предвижда потенциален пробив за XRP, експертът съветва за бдителност по […]

08.01.2024 13:00 2 мин. четене

XPR: Какво трябва да се случи, за да продължи цената нагоре

Стойността на XRP в момента демонстрира бичи настроения, което е в унисон с цялостната пазарна тенденция, и се стреми да достигне границата от $1, за да установи нов исторически връх. Анализаторите, макар и да отчитат продължаващия възходящ тренд, подчертават необходимостта от рестарт преди по-нататъшното възходящо движение. В публикация в TradingView на крипто анализаторът “ProSignalsFx” от […]

13.11.2023 14:00 2 мин. четене

Цената на XRP започва да спада – това ли е края за биковете?

Цената на XRP бележи спад след значителен скок по-рано тази седмица. Скокът беше резултат от благоприятно съдебно решение по делото срещу Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в полза на Ripple, компанията, която стои зад XRP. Съдебното решение изясни, че продажбите на XRP не се считат за ценни книжа, което доведе […]

21.07.2023 16:00 2 мин. четене