НАЧАЛО АНАЛИЗИ XRP Анализ

Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

януари 8, 2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализ на цената на XRP – какво трябва да знаем

С разгръщането на новата седмица фокусът е върху потенциалното одобрение на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF), което може да има съществени последици за XRP и по-широкия пазар на криптовалути.

Крипто анализаторът Cryptoinsightsuk подчерта въздействието на това събитие върху траекторията на XRP. Макар да предвижда потенциален пробив за XRP, експертът съветва за бдителност по отношение на различни текущи събития.

Анализаторът подчерта значението на това XRP да поддържа седмично затваряне над $0.5636 – ниво, което е служило както за подкрепа, така и за съпротива на XRP през последните седем години.

Правейки паралели с предишни мечи пазари, анализаторът отбеляза сходства в настоящите технически характеристики на XRP, по-специално позовавайки се на съпротивата в диапазона от $0.56, последвана от консолидация – модел, наблюдаван през 2021 г.

Освен това се разпознава тясна консолидационна структура в рамките на XRP, която от техническа гледна точка изглежда по-бича от тази, наблюдавана през 2017 г.

Макар да призна историческите експлозивни движения в стойността на XRP, анализаторът не очаква идентичен скок, но спекулира, че пробив, съчетан с одобрение на ETF за BTC, може да предизвика по-влиятелен ценови скок за XRP.

Що се отнася до настроенията в общността на XRP, анализът признава преобладаващите чувства на капитулация и разочарование поради възприемания застой в движението на XRP. Анализаторът обаче разглежда тази емоционална реакция като потенциален сигнал за обръщане на пазара, като предполага, че крайните настроения често предшестват промяна в пазарната посока.

Разглеждайки правния статут на XRP в САЩ, анализаторът подчерта, че въпреки продължаващия правен спор между Ripple и SEC, XRP не се счита за ценна книга в САЩ. Това разграничение, което е стой като облак над XRP в продължение на почти три години, може да е предизвикало неотдавнашните продажби от страна на притежателите, целящи да излязат на печалба около или на лека загуба около $0.90.

Тъй като XRP се стреми да си възвърне $1, решението на делото SEC-Ripple остава от решаващо значение. Въпреки това надеждите за скорошно споразумение намаляха, тъй като и двете страни продължават с откриването на средства за защита, което е планирано да приключи до 12 февруари 2024 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от XRP Анализ

XRP на ръба на сериозен спад на цената – ето какво да очакваме

Въпреки цялостния спад на пазара на криптовалути, който се дължи главно на намаляващия ентусиазъм около спот Биткойн борсово търгувания фонд (ETF), XRP е сред криптовалутите, които са изправени пред най-значително въздействие. Токенът наскоро претърпя значителни загуби, потапяйки се под критичното ниво на подкрепа от $0.60. В отговор на тази негативна тенденция анализаторите вече прогнозират значителни […]

15.01.2024 6:00 2 мин. четене

XPR: Какво трябва да се случи, за да продължи цената нагоре

Стойността на XRP в момента демонстрира бичи настроения, което е в унисон с цялостната пазарна тенденция, и се стреми да достигне границата от $1, за да установи нов исторически връх. Анализаторите, макар и да отчитат продължаващия възходящ тренд, подчертават необходимостта от рестарт преди по-нататъшното възходящо движение. В публикация в TradingView на крипто анализаторът “ProSignalsFx” от […]

13.11.2023 14:00 2 мин. четене

Цената на XRP е изправена пред срив – какво да очакваме

На 1 август цената на XRP временно спадна под $0.68, отбелязвайки първия спад след неотдавнашната правна победа срещу SEC в средата на юли. Анализът на данните за активността във веригата показва, че от понеделник дългосрочните притежатели на XRP са започнали широка разпродажба. След дългоочаквания триумф в продължителната правна битка със SEC цената на XRP достигна […]

01.08.2023 21:06 3 мин. четене

Цената на XRP започва да спада – това ли е края за биковете?

Цената на XRP бележи спад след значителен скок по-рано тази седмица. Скокът беше резултат от благоприятно съдебно решение по делото срещу Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в полза на Ripple, компанията, която стои зад XRP. Съдебното решение изясни, че продажбите на XRP не се считат за ценни книжа, което доведе […]

21.07.2023 16:00 2 мин. четене