НАЧАЛО АНАЛИЗИ Лайткойн Анализ

Мечките ли контролират пазарите на Лайткойн (LTC)?

септември 16, 2022 16:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мечките ли контролират пазарите на Лайткойн (LTC)?

Анализът на цената на Лайткойн (LTC) показва мечи тренд за днес като активът бележи спад до $55.58, тъй като пазарните настроения са мечи спрямо LTC/USD. В началото на деня се появи натиск от страна на продавачите, но тенденцията остана неутрална през първите четири часа, а след това мечките надделяха над биковете. Линията на ценовия тренд показва низходяща крива от вчера – дъно при $60.27.

1-дневна ценова графика на LTC/USD: Мечи суинг понижи цената до ниво от $55.58

Ценовата графика на LTC за последните 24 часа показва, че пробивът на цената днес е бил низходящ и продължава да се понижава към момента на писане на статията, а двойката LTC/USD се търгува на ниво от $55.47.

Обемът на търговията в момента е $549 милиона, а пазарната капитализация е $3.9 милиарда. Криптовалутата е загубила 7.67% от стойността си през последните 24 часа.

RSI в момента е на ниво 53.67 и се повишава, което сигнализира, че скоро може да настъпи обрат в настоящия низходящ тренд, но засега пазарните настроения остават мечи. MACD дава мечи отчет, тъй като сигналната линия е над свещите и биковете трябва скоро да поемат контрола, за да обърнат ситуацията. В момента 50-дневната SMA е на $56.34, а 200-дневната SMA е на $58.97, което показва, че пътят на най-малкото съпротивление е надолу, тъй като 200-дневната SMA е доста над текущата пазарна цена.

Накъде се насочва цената на Лайткойн?

Четиричасовата графика на LTC показва непрекъснато влошаване на цената и днес не се наблюдават значителни бичи движения. Биковете и мечките постоянно се редуват на лидерската позиция, но към момента мечките са начело. Очаква се пазарът да бъде доста волатилен днес, тъй като ценовите нива са близо до основно ниво на подкрепа.

Волатилността намалява, което показва, че бъдещите пазарни тенденции може да се окажат в подкрепа на купувачите на криптовалути. Ако обсъждаме SMA, краткосрочната 50-дневна SMA е доста под текущата пазарна цена, което предполага, че пазарът може да види известна съпротива около нивото от $60.27.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Позиции на стойност $212 милиона бяха заличени от крипто пазарите


От друга страна, ако разгледаме дългосрочната 200-дневна SMA, тя е доста над текущата пазарна цена и може да подейства като основно ниво на подкрепа в случай на мечи пробив. Показателят на индекса на относителната сила (RSI) е спаднал до 42.74 поради низходящата тенденция, която показва цената. MACD изглежда доста мечи и изглежда, че пазарът губи бичия си импулс.

Заключение

Разглеждайки ценовия анализ на Лайткойн, може да се каже, че понастоящем пазарът е подложен на мечи настроения и може да се стигне до пробив надолу, ако мечките продължат да доминират.

Основните нива на подкрепа и съпротива са съответно $55.17 и $60.27. Мечо затваряне под границата от $55.17 може да доведе до низходящ тренд към нивото от $50, а пробив над границата от $60.27 може да доведе до възходящ тренд към $70.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Лайткойн Анализ

Лайткойн: Ето къде се формира подходяща цена за покупка

Лайткойн (LTC) се опитва да се възстанови след масивен бичи капан състоял се на 26 април. Смята се, че пазарните колебания все още могат да повлияят на краткосрочните перспективи на актива. След като Лайткойн реализира печалба от около 5% на 26 април, достигайки $93.71, актива се отдръпна до нивото от $86, след което леко се […]

28.04.2023 13:48 3 мин. четене

Лайткойн попадна под моментия контрол на мечките – какво да очакваме?

Цената на Лайткойн (LTC) в момента се намира в неутрална тeритория, като алткойнът се стреми да пробие нивото от $64.02. LTC е изправен пред препятствия в зоната около $64.32, тъй като бичата инерция отслабна. В началото на днешния ден цената на LTC беше на ниво от $60.87 и дори успя да достигне максимум от $64.32, […]

15.08.2022 17:29 2 мин. четене

Лайткойн (LTC) тръгва надолу след отхвърляне на нивото от $55

Вчера цената на LTC се сблъска с неочаквано отхвърляне на нивото от $55, като изглеждаше, че ще тества съпротивата при $60. След пробивът под нивото на подкрепа от $50, което беше от решаващо значение за LTC в стремежа му да възстанови възходящата си инерция, можем да видим понижение до следващата подкрепа при $45, което е […]

12.07.2022 2:57 2 мин. четене

Лайткойн (LTC) се връща до $50 след отхвърляне на съпротивата

От 30 март насам LTC се понижава под низходяща линия на съпротива. Спадът се ускори, след като линията предизвика отхвърляне на 5 май. След това низходящото движение доведе до дъно от $40.3 на 14 юни. Това беше ново годишно дъно. Макар че след това цената отскочи, тя беше отхвърлена от зоната на хоризонтална съпротива на […]

30.06.2022 18:18 2 мин. четене