НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Етериум (ETH): Китовете контролират пазара

ноември 17, 2022 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Китовете контролират пазара

След погрома на FTX Етериум и цялата криптовалутна индустрия като цяло преживяха един от най-трудните си периоди. Поради тази причина стойността на ETH, най-големият алткойн по пазарна капитализация, спадна с над 36% през последната седмица.

Мечите емоции може и да преобладават на пазара на криптовалути, но втората най-популярна криптовалута сега се търгува почти странично. Кореспондент на Santiment, който пише материали за Insights секцията на платформата, насочва вниманието именно към тази ценова стабилност.

Силното влияние от страна на китовете върху пазара често е предвестник на по-тежък мечи пазар. Сега, какво разкрива графиката на ETH?

Прогноза за ETH: Предстоят мрачни дни

Според @sanr king настоящият пазарен модел не може да отчете “необичайния” период на акумулация на китове. Това предполага, че монетата е справедливо оценена по отношение на пазара като цяло.

За да възвърне бичия си импулс, ETH ще трябва да коригира надценката си, което може да се окаже трудна задача като се има предвид настоящата меча тенденция. След като загуби 6.4% през последната седмица цената на алткойна установи двойно дъно.

Тази меча формация се появява след отдръпване, което в случая се прояви около $1,214. Последното ценово движение е около линията на фиб корекция от 23.60.

eth usdt chart

Пробив под това ниво на Фибоначи би засилил съществуващия мечи импулс на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital


Фактът, че инвеститорите са по-склонни към държане на активите си (HODL), отколкото към продажба, което отразява високото ниво на доверие на инвеститорите в настоящата пазарна посока, не помага на актива да обърне тенденцията.

Мечките на ETH поемат контрол

Малко вероятно е настоящата позиция да се подобри в близко бъдеще, тъй като е по-вероятно да настъпи спад, отколкото възстановяване. Въпреки че стойностите на RSI се повишават в дългосрочен план, стойността на CMF от -0.18 показва пълно превземане на пазара от мечки.

Тъй като сценарият се влошава през следващите дни и седмици, крипто секторът може да понесе още много страдания. ETH може да изгуби опората си на нивото от $1,200 и да падне до диапазона от $1,100.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Етериум Анализ

Какво показват технически индикатори за цената на Етериум

Въпреки одобрението на Етериум ETF, цената на ETH остана в застой през последните две седмици, като се колебаеше между $3,700 и $3,840. Тази липса на движение повдига въпроси относно влиянието на Етериум на пазара, особено в сравнение с бичите тенденции, наблюдавани при други криптовалути. Техническите фактори обаче предполагат потенциално рали за Етериум в близко бъдеще. […]

06.06.2024 12:00 2 мин. четене

Етериум: $2,500 следващата цел на мечките?

Етериум (ETH) е в низходящ тренд, откакто падна под $3,000 преди шест седмици, сигнализирайки потенциално продължение на корекцията. Доклади, намекващи за възможно отхвърляне на заявления за спот Етериум ETF в САЩ добави към пазарния песимизъм. Анализаторите прогнозират още по-ниски цени на Етериум, ако тези ETF приложения бъдат отхвърлени, в съответствие с техническите анализи. Продължителността на […]

14.05.2024 18:30 2 мин. четене

Цената на Етериум (ETH) скочи ден преди дебюта на фючърсния ETF – следва ли корекция?

Освен Биткойн, втората по големина криптовалута в света – Етериум (ETH) – също отбеляза значителен ръст на цената, като през последните 24 часа се повиши с над 3%, приближавайки се до границата от $1,750. Този скок в стойността на ETH се случи само ден преди дебюта на ETF за фючърси върху Етериум на 2 октомври. […]

02.10.2023 13:00 2 мин. четене

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

17.07.2023 13:02 2 мин. четене