НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Етериум (ETH): Китовете контролират пазара

ноември 17, 2022 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Китовете контролират пазара

След погрома на FTX Етериум и цялата криптовалутна индустрия като цяло преживяха един от най-трудните си периоди. Поради тази причина стойността на ETH, най-големият алткойн по пазарна капитализация, спадна с над 36% през последната седмица.

Мечите емоции може и да преобладават на пазара на криптовалути, но втората най-популярна криптовалута сега се търгува почти странично. Кореспондент на Santiment, който пише материали за Insights секцията на платформата, насочва вниманието именно към тази ценова стабилност.

Силното влияние от страна на китовете върху пазара често е предвестник на по-тежък мечи пазар. Сега, какво разкрива графиката на ETH?

Прогноза за ETH: Предстоят мрачни дни

Според @sanr king настоящият пазарен модел не може да отчете “необичайния” период на акумулация на китове. Това предполага, че монетата е справедливо оценена по отношение на пазара като цяло.

За да възвърне бичия си импулс, ETH ще трябва да коригира надценката си, което може да се окаже трудна задача като се има предвид настоящата меча тенденция. След като загуби 6.4% през последната седмица цената на алткойна установи двойно дъно.

Тази меча формация се появява след отдръпване, което в случая се прояви около $1,214. Последното ценово движение е около линията на фиб корекция от 23.60.

eth usdt chart

Пробив под това ниво на Фибоначи би засилил съществуващия мечи импулс на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ще стигнем $149,000 около следващия халвинг – Pantera Capital


Фактът, че инвеститорите са по-склонни към държане на активите си (HODL), отколкото към продажба, което отразява високото ниво на доверие на инвеститорите в настоящата пазарна посока, не помага на актива да обърне тенденцията.

Мечките на ETH поемат контрол

Малко вероятно е настоящата позиция да се подобри в близко бъдеще, тъй като е по-вероятно да настъпи спад, отколкото възстановяване. Въпреки че стойностите на RSI се повишават в дългосрочен план, стойността на CMF от -0.18 показва пълно превземане на пазара от мечки.

Тъй като сценарият се влошава през следващите дни и седмици, крипто секторът може да понесе още много страдания. ETH може да изгуби опората си на нивото от $1,200 и да падне до диапазона от $1,100.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Етериум Анализ

Цената на Етериум във възход – какво да следим?

Етериум (ETH) започва обещаващо тази седмица, след като в продължение на четири последователни дни показваше бичи резултати. Въпреки че това може да доведе до известно вълнение, свързано с акумулацията през уикенда, има няколко неща, които инвеститорите трябва да вземат предвид. Бичото представяне на ETH през последните четири дни бележи първия път, когато цената е предпочитала […]

май 29, 2023 16:00 3 мин. четене

Етериум: Ще преодолее ли алткойнът бариерата от $2,000?

Неотдавнашните движения на цената на Етериум се смятат за значими, като по данни на CoinMarketCap за седмицата тя нарасна с 3.8%. Към момента на писане на статията Етериум се търгува на цена около $1,860 с пазарна капитализация над $230 милиарда. Въпреки настоящите пазарни условия, мнозина в крипто общността очакват, че Етериум скоро ще надхвърли границата от […]

април 6, 2023 17:29 2 мин. четене

Цена на Етериум: Какво сочат индикаторите за посоката на тренда?

Етериум се сблъска със силно отхвърляне близо до $1,300. ETH се понижава, но има значително ниво подкрепа, която се очаква между $1,240 и $1,220. Цената на Етериум остава подкрепена Цената на Етериум направи опит за прилично повишение над нивото от $1,260. Алткойнът се изкачи над нивото от $1,280 – но се сблъска със силна съпротива […]

декември 12, 2022 14:14 2 мин. четене

Етериум (ETH) демонстрира сила – ще продължи ли възхода?

Цената на Етериум (ETH) бе отблъсната два пъти от зоната на съпротива от $1,300 днес.  Алткойнът се понижи под $1,280, но биковете бяха активни между нивото от $1,270 и 100-часовата проста пълзяща средна. Под тези нива можем да очакваме подкрепа около $1,250 и $1,240. Цената наскоро достигна локално дъно под $1,240 и наскоро започна нов […]

декември 5, 2022 16:03 1 мин. четене