Home » Анализи

Етериум: Завръща ли се ETH към $1,000?

септември 27, 2022 11:33 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Завръща ли се ETH към $1,000?

Етериум (ETH) е спаднал със зашеметяващите 26.36% след дългоочакваната актуализация на мрежата.

Възстановяването на токена от юни до август беше напълно заличено от този спад и срива на 13 септември.

Има шанс за по-нататъшни загуби за токена, тъй като цената се бори да пробие нивото на фиб корекция от 61.80 (което в момента е $1,329) след съобщението на Федералния резерв на САЩ за повишаване на лихвения процент.

ETH в низходяща траектория

От 13 до 19 септември се наблюдаваше рязък спад в цената на ETH, доста различен от спада през май и юни, но далеч по-малък по мащаб.

Резултатът обаче е същият – драматичен спад в доверието на инвеститорите както в токена, така и в екосистемата като цяло.

TVL (общата заключена стойност) в ETH не се е подобрила много след преминаването към доказателство за залог (PoS). Тя спадна от $34.63 милиарда на $30.38 милиарда между 13 и 19 септември, за същия период от време като миналата година, което е огромен спад от 12.27%.

eth tvl

Към момента на публикуване цената на монетата се колебае около $1,300. Това може да се разбира като непрекъснат конфликт между биковете и мечките.

Освен това ETH се сблъска с фитил на отхвърляне по-рано днес, 26 септември. Тази меча тенденция обаче може да бъде краткотрайна.

Вероятност за положителен ценови импулс

Към днешна дата ETH показва индикатори за възможен положителен моментум на микро- и макроравнище. Това може да послужи като проблясък на оптимизъм за трейдърите и инвеститорите в ETH.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от цената на Етериум (ETH)?


Стохастичният индекс на относителна сила се покачва от зоната на свръхпродажба. Това показва, че биковете набират инерция, което може да изтласка ETH над ценовата съпротива от $1,300.

eth

На 1-часовата графика биковете на Етериум в момента се опитват да консолидират позицията си над посочената съпротива, за да я превърнат в подкрепа. той индикатор за инерцията е във възходяща тенденция.

Това обаче вероятно е само леко отскок на цената. Тъй като цената се понижи с 4.04% между края на 25 септември и началото на 26 септември, е възможно трейдърите да купуват спада.

Този спад на цената може да даде на дневните трейдъри възможност за инвестиция.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Още от Етериум Анализ

Какво показват технически индикатори за цената на Етериум

Въпреки одобрението на Етериум ETF, цената на ETH остана в застой през последните две седмици, като се колебаеше между $3,700 и $3,840. Тази липса на движение повдига въпроси относно влиянието на Етериум на пазара, особено в сравнение с бичите тенденции, наблюдавани при други криптовалути. Техническите фактори обаче предполагат потенциално рали за Етериум в близко бъдеще. […]

06.06.2024 12:00 2мин. четене

Етериум: $2,500 следващата цел на мечките?

Етериум (ETH) е в низходящ тренд, откакто падна под $3,000 преди шест седмици, сигнализирайки потенциално продължение на корекцията. Доклади, намекващи за възможно отхвърляне на заявления за спот Етериум ETF в САЩ добави към пазарния песимизъм. Анализаторите прогнозират още по-ниски цени на Етериум, ако тези ETF приложения бъдат отхвърлени, в съответствие с техническите анализи. Продължителността на […]

14.05.2024 18:30 2мин. четене

Цената на Етериум (ETH) скочи ден преди дебюта на фючърсния ETF – следва ли корекция?

Освен Биткойн, втората по големина криптовалута в света – Етериум (ETH) – също отбеляза значителен ръст на цената, като през последните 24 часа се повиши с над 3%, приближавайки се до границата от $1,750. Този скок в стойността на ETH се случи само ден преди дебюта на ETF за фючърси върху Етериум на 2 октомври. […]

02.10.2023 13:00 2мин. четене

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

17.07.2023 13:02 2мин. четене