НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Цената на Етериум във възход – какво да следим?

май 29, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум във възход – какво да следим?

Етериум (ETH) започва обещаващо тази седмица, след като в продължение на четири последователни дни показваше бичи резултати. Въпреки че това може да доведе до известно вълнение, свързано с акумулацията през уикенда, има няколко неща, които инвеститорите трябва да вземат предвид.

Бичото представяне на ETH през последните четири дни бележи първия път, когато цената е предпочитала определена посока в продължение на повече от три дни. Много анализатори могат да преведат това като знак, че търсенето нараства и изпреварва натиска на продажбите. Въпреки това е важно да се разгледат повече точки с данни, за да се установи дали ETH се насочва към потенциално излизане от двуседмичното си затишие.

Според последните данни на Glassnode количеството на предлагането на ETH, което е било последно активно през последните 3 – 6 месеца, току-що достигна 10-месечно дъно. Потвърждение, че повечето притежатели на ETH не преместват монетите си. Това предполага, че все още има дългосрочен фокус. Данните за потока на борсите разкриват, че от борсите изтича повече ETH, отколкото постъпва.

Внимателният поглед към общите входящи и изходящи потоци от ETH на борсите потвърждава, че в момента търсенето надделява над натиска за продажба. Има обаче нещо много по-забележително в настоящите борсови потоци. Обемът на борсовите потоци сега е спаднал до нивата, на които преди това сме наблюдавали рязко нарастване на обема на търговия по веригата.

Горното наблюдение е важно, тъй като означава, че ETH може скоро да стане свидетел на възобновяване на обемите. Ако това се случи, то вероятно ще излезе от тесния диапазон, в който криптовалутата е заседнала през последните две седмици.

Вероятността за пробив или преминаване под неотдавнашния диапазон до голяма степен зависи от силното търсене от страна на китовете и институциите. През последните две седмици адресите, които притежават поне 1,000 ETH, се намират в низходяща траектория. Това е индикация, че китовете постепенно са разпродавали част от монетите си.

Същото се отнася и за открития интерес към фючърсите на ETH, който намаля през последните пет дни. Това се случва въпреки ръста от 5%, който криптовалутата постигна през същия 5-дневен период. Има няколко забележителности, като например неотдавнашното понижение на оценения коефициент на ливъридж, което подсказва, че настоящият ръст не е подкрепен от много спекулации.

Също така валутните резерви са на месечно дъно, докато процентите на финансиране се повишават.

Гореизложеното подчертава предпазливите, но оптимистични перспективи на пазара на деривати, поради което липсва силен ливъридж.

Въпреки това неотдавнашното повишение не изтласка цените от тесния двуседмичен ценови диапазон, следователно подчертава слабото преобладаващо търсене. Поради това може би е твърде рано да се определи дали настоящото покачване представлява пробив.

Към момента на писане на статията ETH се търгува на цена от $1,842. Той все още се търгува в тесния диапазон, в който се търгуваше през последните две седмици.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Етериум Анализ

Какво показват технически индикатори за цената на Етериум

Въпреки одобрението на Етериум ETF, цената на ETH остана в застой през последните две седмици, като се колебаеше между $3,700 и $3,840. Тази липса на движение повдига въпроси относно влиянието на Етериум на пазара, особено в сравнение с бичите тенденции, наблюдавани при други криптовалути. Техническите фактори обаче предполагат потенциално рали за Етериум в близко бъдеще. […]

06.06.2024 12:00 2 мин. четене

Етериум: $2,500 следващата цел на мечките?

Етериум (ETH) е в низходящ тренд, откакто падна под $3,000 преди шест седмици, сигнализирайки потенциално продължение на корекцията. Доклади, намекващи за възможно отхвърляне на заявления за спот Етериум ETF в САЩ добави към пазарния песимизъм. Анализаторите прогнозират още по-ниски цени на Етериум, ако тези ETF приложения бъдат отхвърлени, в съответствие с техническите анализи. Продължителността на […]

14.05.2024 18:30 2 мин. четене

Цената на Етериум (ETH) скочи ден преди дебюта на фючърсния ETF – следва ли корекция?

Освен Биткойн, втората по големина криптовалута в света – Етериум (ETH) – също отбеляза значителен ръст на цената, като през последните 24 часа се повиши с над 3%, приближавайки се до границата от $1,750. Този скок в стойността на ETH се случи само ден преди дебюта на ETF за фючърси върху Етериум на 2 октомври. […]

02.10.2023 13:00 2 мин. четене

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

17.07.2023 13:02 2 мин. четене