НАЧАЛО АНАЛИЗИ Етериум Анализ

Цената на Етериум във възход – какво да следим?

май 29, 2023 16:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум във възход – какво да следим?

Етериум (ETH) започва обещаващо тази седмица, след като в продължение на четири последователни дни показваше бичи резултати. Въпреки че това може да доведе до известно вълнение, свързано с акумулацията през уикенда, има няколко неща, които инвеститорите трябва да вземат предвид.

Бичото представяне на ETH през последните четири дни бележи първия път, когато цената е предпочитала определена посока в продължение на повече от три дни. Много анализатори могат да преведат това като знак, че търсенето нараства и изпреварва натиска на продажбите. Въпреки това е важно да се разгледат повече точки с данни, за да се установи дали ETH се насочва към потенциално излизане от двуседмичното си затишие.

Според последните данни на Glassnode количеството на предлагането на ETH, което е било последно активно през последните 3 – 6 месеца, току-що достигна 10-месечно дъно. Потвърждение, че повечето притежатели на ETH не преместват монетите си. Това предполага, че все още има дългосрочен фокус. Данните за потока на борсите разкриват, че от борсите изтича повече ETH, отколкото постъпва.

Внимателният поглед към общите входящи и изходящи потоци от ETH на борсите потвърждава, че в момента търсенето надделява над натиска за продажба. Има обаче нещо много по-забележително в настоящите борсови потоци. Обемът на борсовите потоци сега е спаднал до нивата, на които преди това сме наблюдавали рязко нарастване на обема на търговия по веригата.

Горното наблюдение е важно, тъй като означава, че ETH може скоро да стане свидетел на възобновяване на обемите. Ако това се случи, то вероятно ще излезе от тесния диапазон, в който криптовалутата е заседнала през последните две седмици.

Вероятността за пробив или преминаване под неотдавнашния диапазон до голяма степен зависи от силното търсене от страна на китовете и институциите. През последните две седмици адресите, които притежават поне 1,000 ETH, се намират в низходяща траектория. Това е индикация, че китовете постепенно са разпродавали част от монетите си.

Същото се отнася и за открития интерес към фючърсите на ETH, който намаля през последните пет дни. Това се случва въпреки ръста от 5%, който криптовалутата постигна през същия 5-дневен период. Има няколко забележителности, като например неотдавнашното понижение на оценения коефициент на ливъридж, което подсказва, че настоящият ръст не е подкрепен от много спекулации.

Също така валутните резерви са на месечно дъно, докато процентите на финансиране се повишават.

Гореизложеното подчертава предпазливите, но оптимистични перспективи на пазара на деривати, поради което липсва силен ливъридж.

Въпреки това неотдавнашното повишение не изтласка цените от тесния двуседмичен ценови диапазон, следователно подчертава слабото преобладаващо търсене. Поради това може би е твърде рано да се определи дали настоящото покачване представлява пробив.

Към момента на писане на статията ETH се търгува на цена от $1,842. Той все още се търгува в тесния диапазон, в който се търгуваше през последните две седмици.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Етериум Анализ

Цената на Етериум се подготвя за следващото голямо движение

Цената на Етериум срещна трудности при поддържането на ниво над $2,000 и претърпя низходяща корекция спрямо щатския долар. Потенциално ново рали за ETH може да настъпи, ако пробивът надхвърли $1,950. Цената на Етериум влезна в низходяща тенденция, надминавайки съпротивата при $1,970. Въпреки че се изкачи над $2,000, тя не можа да задържи тези печалби и […]

юли 17, 2023 13:02 2 мин. четене

Етериум: Ще успее ли цената да пробие над $2,000?

Текущата цена на Етериум (ETH) се колебае около $1,850, като показва малка промяна спрямо нивата от сряда. Въпреки че имаше отхвърляне на ниво около $1,900, което доведе до тестване на подкрепата при $1,825, ключовият въпрос остава: може ли цената на ETH да пробие над прага от $2,000? Цялостната стабилност на пазара на криптовалути предотврати по-нататъшни […]

юни 29, 2023 16:00 2 мин. четене

Етериум: Ще преодолее ли алткойнът бариерата от $2,000?

Неотдавнашните движения на цената на Етериум се смятат за значими, като по данни на CoinMarketCap за седмицата тя нарасна с 3.8%. Към момента на писане на статията Етериум се търгува на цена около $1,860 с пазарна капитализация над $230 милиарда. Въпреки настоящите пазарни условия, мнозина в крипто общността очакват, че Етериум скоро ще надхвърли границата от […]

април 6, 2023 17:29 2 мин. четене

Цена на Етериум: Какво сочат индикаторите за посоката на тренда?

Етериум се сблъска със силно отхвърляне близо до $1,300. ETH се понижава, но има значително ниво подкрепа, която се очаква между $1,240 и $1,220. Цената на Етериум остава подкрепена Цената на Етериум направи опит за прилично повишение над нивото от $1,260. Алткойнът се изкачи над нивото от $1,280 – но се сблъска със силна съпротива […]

декември 12, 2022 14:14 2 мин. четене