НАЧАЛО АНАЛИЗИ Dogecoin Анализ

Ръст в активността на Dogecoin на фона на пазарната консолидация

юли 30, 2022 14:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст в активността на Dogecoin на фона на пазарната консолидация

Според него броят на новите дневни адреси на Dogecoin е нараснал с 265% само за два месеца. Това се случва въпреки неотдавнашния период на пазарна консолидация, който преживя криптоиндустрията през последните няколко месеца.

Един от най-добрите начини да се разбере как се държи дадена блокчейн мрежа е като се анализира нейната т.нар. “on-chain” активност. Това предоставя информация за това как мрежата се разраства, как се държи и дали има някакви интересни модели, които биха могли да ни подскажат каква е стойността, която потребителите придават на този дигитален актив.

Ръст на Dogecoin адресите

Анализаторът на криптовалути Али Мартинес сподели информация от IntoTheBlock, в която може да се види как адресите на DOGE са нараснали с 265% само за два месеца. Според информацията, публикувана от този експерт, адресите са се увеличили от 14.47 хил. на 38.43 хил. Струва си да се отбележи, че за същия период от време цената на Dogecoin се е променила от $0.082 на $0.068.

По данни на CoinGecko Dogecoin (DOGE) вече е 11-ата по големина виртуална валута на пазара. Цената на една монета е $0.06923, а пазарната ѝ капитализация е $9.24 милиарда. Струва си да се отбележи, че по време на бичия пазар през 2021 г. Dogecoin достигна цена от над $0.73.

Подкрепата на Илон Мъск

Активността в блокчейна е много важен показател за това как потребителите оценяват дадена мрежа, което е нещо, което невинаги е представено чрез цената на дадена монета. В бъдеще цената на тази виртуална валута може да нарасне, ако търсенето ѝ се увеличи. Освен това, ако Илон Мъск напише нещо за Dogecoin, се очаква цената на тази дигитална валута да се повиши.

В миналото Илон Мъск коментираше Dogecoin и дори го добави като платежно средство за покупка в онлайн магазина на Tesla. Това повиши интереса към актива, който сега е в топ 20 на виртуалните валути. Преди намесата на Илон Мъск, меме криптовалутата беше значително по-назад в класацията.

Друго нещо, което си струва да се спомене, е, че Coinbase Commerce добави поддръжка както на DOGE, така и на Shiba Inu (SHIB). Това би могло да спомогне за увеличаване на използването на тези две виртуални валути за плащане на стоки и услуги. Въпреки това хората са склонни да гледат на виртуалните валути не като на валута за размяна срещу други неща, а като на инвестиционен инструмент.

Според данни от Google Trends интересът към Dogecoin намалява от средата на 2021 г. насам. Тази тенденция може да се запази и в бъдеще, освен ако не настъпи нов бичи пазар, който да привлече нови инвеститори и търговци в индустрията.

Google Trends е много полезен инструмент, който ни помага да разберем какъв е интересът на хората към определени теми. Той се основава на търсенията в Google, направени от реални потребители. Възможно е също така да се получи информация за географските райони и как се променя интересът в зависимост от държавата или региона на света.

 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Dogecoin Анализ

Dogecoin (DOGE) изглежда позициониран за продължение на спада

След като стана свидетел на добри двупосочни бизнеси, цената на Dogecoin се установи на червено в петък, тъй като мечките отказаха да се откажат от контрола след временен обрат, наблюдаван в четвъртък. Продавачите на DOGE се завърнаха, след като Binance, най-голямата крипто борса в света по обем на търговия, обяви, че временно е спряла тегленията […]

13.11.2021 17:50 2 мин. четене

Dogecoin (DOGE) позициониран за скок от 50%

Въпреки че DOGE скочи на 28-ми октомври, той не успя да преодолее това препятствие, което доведе до консолидация.  Въпреки това, сегашната структура предполага, че на криптовалутата ѝ предстои пробив. Цената на Dogecoin установи три дъна от 16-ти август, което доведе до образуването на обратен модел на глава и рамене. Тази техническа формация съдържа две суинг […]

11.11.2021 15:00 2 мин. четене