НАЧАЛО АНАЛИЗИ Cardano Анализ

Цената на Cardano претърпя сериозен срив – какво да следим?

юни 12, 2023 19:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Cardano претърпя сериозен срив – какво да следим?

Cardano (ADA) е изправена пред предизвикателна пазарна среда, тъй като криптовалутата отслабна допълнително на фона на повторното тестване на зоната от $25,000 от страна на Биткойн. Като една от водещите криптовалути по отношение на пазарната капитализация, Cardano е силно повлияна от по-широките пазарни тенденции.

Този неуспех повдигна въпроси относно бъдещата траектория на Cardano и дали биковете ще успеят да си възвърнат контрола. Дали неотдавнашната пазарна слабост ще даде възможност на биковете да се завърнат и да тласнат Cardano към нова възходяща траектория?

Cardano се сблъсква с ценова волатилност, тъй като натискът от продажби се запазва

Понастоящем цената на Cardano (ADA) е $0.277, като според данните на CoinMarketCap тя е скочила с 4% през последните 24 часа. Въпреки това криптовалутата претърпя значителен спад от над 20% в рамките на последните седем дни.

Този спад следва отдръпването от най-високото ценово равнище на ADA през 2023 г., достигнало $0.462 в средата на април, преди да спадне до най-ниските стойности от $0.221 през декември. Оттогава монетата успява частично да се възстанови от загубите.

Техническите индикатори за двойката ADA/USD показват развитие на значителна негативна тенденция. Неотдавнашният пробив под $0.2779, критично ниво на подкрепа, показва, че е възможен по-нататъшен натиск от продажби.

За да анализирате движението на цената, техническите индикатори, като например инструментът за корекция на Фибоначи и индексът на относителната сила (RSI), предоставят полезни прозрения. Инструментът за корекция на Фибоначи, начертан между най-високата точка през април и неотдавнашното дъно на 10 юни, показва потенциалните нива за движението на цената на ADA.

Освен това от средата на април насам RSI постоянно е под средната точка, като към момента на изготвяне на настоящия анализ допълнително спада в зоната на свръхпродажбите. Това показва значително увеличаване на натиска от продажби и предполага мечи настроения.

Перспективите за цената на ADA зависят от BTC и пазарните настроения

Настоящите пазарни условия за ADA остават несигурни, тъй като криптовалутата е изправена пред натиск от продажби и ценова волатилност. При увеличени обеми на търговия и спад в цената ADA потенциално може да бъде повлечена надолу до нивата на подкрепа при $0.22 или дори $0.164, ако мечите настроения се запазят и Биткойн не успее да премине към бичи тренд.

Cardano има 24-часов обем на търговия от $595 милиона, което я поставя на седмо място в класацията на CoinMarketCap. Текущата пазарна капитализация на Cardano е $9.3 милиарда. Предлагането в обращение на криптовалутата е 34,903,977, а максималното ѝ предлагане е 45,000,000,000,000,000,000,000 монети ADA.

Междувременно за биковете на ADA има искрица надежда, ако Биткойн успее да обърне тренда нагоре бичи, особено ако Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) заеме миролюбива позиция.

Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се влияе от различни фактори, включително пазарните нагласи, представянето на Биткойн и глобалните икономически събития, за инвеститорите остава от решаващо значение да останат бдителни и да следят внимателно развитието на събитията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Cardano Анализ

Цената на ADA на път да пробие ключово ниво на съпротива

Крипто аналитикът и трейдър Дан Гамбардело наскоро сподели оптимистична гледна точка за Cardano (ADA) чрез серия от туитове. В своя анализ Гамбардело прогнозира, че цената на ADA може да надмине ключово ниво на съпротива, вариращо от $0.32 до $0.35. #Cardano is sleeping, but this chart suggests that won’t be the case for much longer.$ADAhttps://t.co/XDxbWsS2yu — […]

04.07.2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Cardano: Съпротивата при $0.35 спира възстановяването

Продължаващото рали за възстановяване на Cardano се сблъска с препятствие, когато достигна зоната на съпротива от $0.35 на 14 март. Дневната графика показва, че купувачите не успяха да преодолеят нивото от $0.35. Отхвърлянето на цената с дълъг фитил сочи, че трейдърите продават по време на ценовите ралита. Ако натискът от продажби се запази, цената на […]

15.03.2023 16:30 2 мин. четене

Cardano (ADA) се насочва към съпротивата от $0.60

Техническият анализ на Cardano подчертава бичи перспективи, тъй като цената продължава да се движи нагоре. Удълженият възходящ тренд започна на 27 юли 2022 г. с цена от $0.45 и достигна 30-дневен връх на $0.55. Към момента на изготвяне на статията цената се консолидира точно под съпротивата от $0.55, формирайки модел на троен връх около това […]

01.08.2022 18:25 2 мин. четене

Cardano (ADA) може да отскочи с 15%

За щастие, тази корекция е над зоната на значително търсене, която вероятно ще предизвика вълна от покупки, изтласквайки ADA по-високо. Цената на Cardano почти намаля наполовина от най-високата си стойност от $3.11. В момента ADA се търгува на $1.86 и бързо се приближава до 6-часовата зона на търсене от $1.68 до $1.79. Не Пропускай: Фондация Етериум […]

17.11.2021 17:07 1 мин. четене