НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

септември 8, 2021 18:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Да очакваме ли още волатилност при Биткойн?

Спекулира се, че ликвидациите на ливъридж позиции във вторник са до голяма степен отговорни за мрачното настроение на пазарите и отрицателния поток от крипто новини.

В момента Биткойн (BTC) се търгува близо до $45,800 с 9% спад за последните 24 часа. Цените паднаха с 11% във вторник и достигнаха до $42,800 на повечето борси, според съобщенията. Загубите са били ескалирани поради принудителното затваряне на дълги позиции на пазара на деривати и недостига на ликвидност, причинен от технически проблеми на повечето големи борси.

След голям спад и ликвидации на ливъридж позиции, търговците са склонни да бъдат по-малко уверени или не особено склонни да поемат рискове за известно време. Това често води до плоски или отрицателни пазарни действия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво следва за крипто пазара, според топ анализатор

Допълнителен мечи натиск може да се дължи на опитите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) да попречи на Coinbase да стартира своята програма за кредитиране, предлагаща 4% годишна доходност. 

Това е значително по-висока възвръщаемост от 1.5% доходност, предлагана от 10-годишната банкнота на САЩ и може да донесе силен приток на крипто пазара.

Властите на САЩ [стоят] на пътя на иновациите. $100 трилиона отрицателна реална доходност по глобалните облигации подтиква инвеститорите към високодоходни криптовалути”, заяви Дан Тапиеро, основател на DTAP Capital LLC.

И накрая, рискът на традиционните пазари би могъл да държи Биткойн биковете настрана. Големите европейски пазари на акции понастоящем отчитат загуба от 1% поради опасенията за растеж, а фючърсите, обвързани със S&P 500, са намалели с 0.5%. Междувременно щатският долар се засилва спрямо основните валути.

Пазарът на Биткойн опции сигнализира за по-голяма краткосрочна волатилност в сравнение с тази, наблюдавана през последните седмици. Тримесечната предполагаема волатилност на криптовалутата (IV) или очакванията за ценови сътресения през следващите 12 седмици са 4.8%, а реализираната волатилност (RV) е на 4%.

Спредът леко се е стеснил от 100 базисни пункта до 80 базисни пункта през последните 24 часа, тъй като реализираната волатилност се е увеличила от 3.8% на 4% след вчерашния спад. Експертите предвиждат по-голяма волатилност.

fxsoriginal

Разликата между реализирана и подразбираща се волатилност е доста голяма, но обикновено тези сигнали означават обръщане, което се случи във вторник”, каза Шилиан Танг, главен инвестиционен директор на LedgerPrime, крипто хедж фонд на стойност $135 милиона. 

“Мисля, че реализираната волатилност ще продължи да отбелязва по-високи нива занапред. Обикновено период на ниска реализирана волатилност означава, че ще последва период на висока волатилност.”

Говорителят на Babel Finance заяви, “както реализираната волатилност, така и очакваната волатилност вероятно ще се увеличат на този етап; трудно е да се каже кое ще падне първо”, добавяйки, че на теория очакваната волатилност трябва да спадне, ако пазарът се успокои. Имайте предвид, че променливостта/волатилността означава само ценова турбуленция и не ни казва нищо за посоката на предстоящите движения на цените.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли продължение на срива на пазара?

Всъщност има много място за продължаващо покачване и на двата индикатора, като се има предвид, че и двата показателя все още се движат доста под върховете, наблюдавани през януари и май.

Находчивите търговци обикновено купуват опции (кол и пут), когато се очаква волатилността да стигне върхове и продават опции, когато волатилността достигне крайности, и се очаква пазарът да си поеме дъх. Това е така, защото волатилността има положително влияние върху цените на опциите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене