НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

януари 5, 2023 18:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

Биткойн все още е в застой по отношение на движението на цената си и не е направил значителни скокове в последно време. Въпреки това през следващите седмици може да настъпи промяна в траекторията на дигиталния актив, тъй като съотношението MVRV на флагманската криптовалута може да дава сигнал за дъно.

MVRV на Биткойн достигна дъното от 2019 г.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на фирмата за анализ на блокчейн данни Cryptoquant наскоро се включи в Twitter, за да сподели интересна графика. Изображението показваше, че MVRV на Биткойн е спаднал до нива, които не са били наблюдавани от 2019 г. – преди три години.

MVRV е индикатор за справедлива стойност, който показва дали Биткойн е надценен или подценен като се разглежда съотношението между пазарната капитализация на актива (общата пазарна стойност) и реалзираната капитализация (средна цена на придобиване за определен период от време).

Колкото по-ниско пада стойността, толкова по-подценен е BTC.

Моментите, когато съотношението MVRV на BTC е спадало до нива, подобни на показаното в графиката на Cryptoquant, са били, когато пазарът е достигнал дъното си. Това е по време на мечи пазари, когато цените спадат драстично за продължителен период от време, преди да се възстановят.

Поглеждайки графиката, е лесно да се забележи, че времето, когато съотношението MVRV е било толкова ниско, е било, когато е достигнато предишното дъно. Единият път беше през 2015 г., а другият – през 2019 г., няколко месеца преди да започне бичият пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво прогнозират данните за актива? – Н. Мертен


Ако съдим по историята, то тази графика сочи, че дъното на BTC вече е налице или е много близо до него. Въпреки това, ако гледаме предишните срокове, когато съотношението MVRV е спаднало толкова ниско, може да минат поне няколко месеца, преди да започне нов бичи пазар.

Какво да правим с такива тенденции?

Тъй като съотношението MVRV на Биткойн е толкова ниско, то наистина предоставя уникална възможност на инвеститорите да закупят дигиталния актив на една от най-ниските възможни цени преди да влезне в период на подем отново. Това, че BTC беше толкова подценен през предходните години, завърши само с бичи цикъл, при който цената му достигна нов исторически връх.

Дори това да не е дъното, то може да е много близо до него, така че инвеститорите може да не претърпят големи загуби, дори ако цената в крайна сметка падне по-ниско. Липсата на интерес към пазара засегна инвеститорски настроения, но това вкарва в действие стратегията, предложена от легендарния инвеститор Уорън Бъфет: “Бъди алчен, когато другите се страхуват”.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво от $16,855. Цената се е повишила с 0.64% през последните 24 часа и с 1.21% през последните 7 дни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн: Възможно ли е цената да се върне на $50,000 в близките месеци?

Стойността на Биткойн (BTC) наскоро нарасна, надхвърляйки $30,000, тъй като криптовалутата се възползва от положителните пазарни настроения на фона на продължаващата икономическа несигурност. Сред инвеститорите се наблюдава нарастващо очакване по отношение на бъдещата цена на Биткойн. Според туит от “Stockmoney Lizards”, анонимен анализатор на крипто пазара, има вероятност дигиталната валута да достигне $49,000 през следващите […]

април 17, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн се срина под $20,000 – какво да следим?

Възможно е BTC да коригира нагоре, но възходящите движения може да са ограничени от съпротивата около $21,200. Цената на Биткойн не успя да се покачи над зоната на съпротива от $22,200. BTC се сблъска със силно нарастване на интереса от страна на продавачите, което доведе до спад под зоната на подкрепа от $21,500. Цената се […]

март 10, 2023 16:59 2 мин. четене

Биткойн отново отхвърлен от $25,000 – какво може да предстои?

Цената на Биткойн отново не успя да преодолее съпротивата от $25,000 и се движи надолу и скоро може да тества $23,000. BTC направи опит за нов пробив нагоре над зоната на съпротива от $25,000. Мечките на BTC обаче бяха активни в близост до зоната. Беше формиран връх близо до $25,100, преди цената да започне нов […]

февруари 22, 2023 17:31 2 мин. четене

Биткойн: Предстои ли възход до $25,000?

BTC се покачва и може да направи още един пробив над зоната на съпротива от $23,500. Какво се случва с цената на Биткойн? Най-голямата криптовалута се движи над зоната на съпротива от $22,500. Биткойн дори се търгуваше над нивото от $23,000, преди да се сблъска с продавачите близо до зоната от $23,400 и се коригира.  […]

януари 24, 2023 15:15 2 мин. четене