НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

януари 5, 2023 18:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

Биткойн все още е в застой по отношение на движението на цената си и не е направил значителни скокове в последно време. Въпреки това през следващите седмици може да настъпи промяна в траекторията на дигиталния актив, тъй като съотношението MVRV на флагманската криптовалута може да дава сигнал за дъно.

MVRV на Биткойн достигна дъното от 2019 г.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на фирмата за анализ на блокчейн данни Cryptoquant наскоро се включи в Twitter, за да сподели интересна графика. Изображението показваше, че MVRV на Биткойн е спаднал до нива, които не са били наблюдавани от 2019 г. – преди три години.

MVRV е индикатор за справедлива стойност, който показва дали Биткойн е надценен или подценен като се разглежда съотношението между пазарната капитализация на актива (общата пазарна стойност) и реалзираната капитализация (средна цена на придобиване за определен период от време).

Колкото по-ниско пада стойността, толкова по-подценен е BTC.

Моментите, когато съотношението MVRV на BTC е спадало до нива, подобни на показаното в графиката на Cryptoquant, са били, когато пазарът е достигнал дъното си. Това е по време на мечи пазари, когато цените спадат драстично за продължителен период от време, преди да се възстановят.

Поглеждайки графиката, е лесно да се забележи, че времето, когато съотношението MVRV е било толкова ниско, е било, когато е достигнато предишното дъно. Единият път беше през 2015 г., а другият – през 2019 г., няколко месеца преди да започне бичият пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво прогнозират данните за актива? – Н. Мертен


Ако съдим по историята, то тази графика сочи, че дъното на BTC вече е налице или е много близо до него. Въпреки това, ако гледаме предишните срокове, когато съотношението MVRV е спаднало толкова ниско, може да минат поне няколко месеца, преди да започне нов бичи пазар.

Какво да правим с такива тенденции?

Тъй като съотношението MVRV на Биткойн е толкова ниско, то наистина предоставя уникална възможност на инвеститорите да закупят дигиталния актив на една от най-ниските възможни цени преди да влезне в период на подем отново. Това, че BTC беше толкова подценен през предходните години, завърши само с бичи цикъл, при който цената му достигна нов исторически връх.

Дори това да не е дъното, то може да е много близо до него, така че инвеститорите може да не претърпят големи загуби, дори ако цената в крайна сметка падне по-ниско. Липсата на интерес към пазара засегна инвеститорски настроения, но това вкарва в действие стратегията, предложена от легендарния инвеститор Уорън Бъфет: “Бъди алчен, когато другите се страхуват”.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво от $16,855. Цената се е повишила с 0.64% през последните 24 часа и с 1.21% през последните 7 дни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене