НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

януари 5, 2023 18:28 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

Биткойн все още е в застой по отношение на движението на цената си и не е направил значителни скокове в последно време. Въпреки това през следващите седмици може да настъпи промяна в траекторията на дигиталния актив, тъй като съотношението MVRV на флагманската криптовалута може да дава сигнал за дъно.

MVRV на Биткойн достигна дъното от 2019 г.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на фирмата за анализ на блокчейн данни Cryptoquant наскоро се включи в Twitter, за да сподели интересна графика. Изображението показваше, че MVRV на Биткойн е спаднал до нива, които не са били наблюдавани от 2019 г. – преди три години.

MVRV е индикатор за справедлива стойност, който показва дали Биткойн е надценен или подценен като се разглежда съотношението между пазарната капитализация на актива (общата пазарна стойност) и реалзираната капитализация (средна цена на придобиване за определен период от време).

Колкото по-ниско пада стойността, толкова по-подценен е BTC.

Моментите, когато съотношението MVRV на BTC е спадало до нива, подобни на показаното в графиката на Cryptoquant, са били, когато пазарът е достигнал дъното си. Това е по време на мечи пазари, когато цените спадат драстично за продължителен период от време, преди да се възстановят.

Поглеждайки графиката, е лесно да се забележи, че времето, когато съотношението MVRV е било толкова ниско, е било, когато е достигнато предишното дъно. Единият път беше през 2015 г., а другият – през 2019 г., няколко месеца преди да започне бичият пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво прогнозират данните за актива? – Н. Мертен


Ако съдим по историята, то тази графика сочи, че дъното на BTC вече е налице или е много близо до него. Въпреки това, ако гледаме предишните срокове, когато съотношението MVRV е спаднало толкова ниско, може да минат поне няколко месеца, преди да започне нов бичи пазар.

Какво да правим с такива тенденции?

Тъй като съотношението MVRV на Биткойн е толкова ниско, то наистина предоставя уникална възможност на инвеститорите да закупят дигиталния актив на една от най-ниските възможни цени преди да влезне в период на подем отново. Това, че BTC беше толкова подценен през предходните години, завърши само с бичи цикъл, при който цената му достигна нов исторически връх.

Дори това да не е дъното, то може да е много близо до него, така че инвеститорите може да не претърпят големи загуби, дори ако цената в крайна сметка падне по-ниско. Липсата на интерес към пазара засегна инвеститорски настроения, но това вкарва в действие стратегията, предложена от легендарния инвеститор Уорън Бъфет: „Бъди алчен, когато другите се страхуват“.

Към момента на писане на статията BTC се търгува на ниво от $16,855. Цената се е повишила с 0.64% през последните 24 часа и с 1.21% през последните 7 дни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн: Предстои ли възход до $25,000?

BTC се покачва и може да направи още един пробив над зоната на съпротива от $23,500. Какво се случва с цената на Биткойн? Най-голямата криптовалута се движи над зоната на съпротива от $22,500. Биткойн дори се търгуваше над нивото от $23,000, преди да се сблъска с продавачите близо до зоната от $23,400 и се коригира.  […]

януари 24, 2023 15:15 2 мин. четене

Биткойн проби над $17,000 – какво може да последва?

Цената на Биткойн набра скорост и проби $17,000, като показва положителни признаци и може да се насочи към нивото от $18,000. Цената на BTC формира база на подкрепа над нивото от $16,500. Активът започна ново повишение над нивата на съпротива от $16,800 и $17,000. Налице беше затваряне над нивото от $17,000 и 100-часовата проста плъзгаща […]

януари 9, 2023 10:51 2 мин. четене

Биткойн се движи в диапазон – какво може да последва?

Основната и най-голяма криптовалута по пазарна капитализация – Биткойн (BTC) – отчита рекордно ниска волатилност. Всъщност Биткойн не е излизал от диапазона $16,600 – $17,000 от 16 декември, в модел на странична търговия, който последва драматичен спад след срива на FTX. Така се случи, че сривът на FTX увеличи натиска върху цената на BTC, която […]

декември 27, 2022 15:30 2 мин. четене

Цена на Биткойн: Могат ли инвеститорите да си отдъхнат?

Цената на Биткойн остава подкрепена Цената на Биткойн се установи над зоната на съпротива от $17,000 и удължи временния си подем. BTC успя да преодолее нивата на съпротива от $17,100 и $17,200. BTC дори скочи над $17,400 и се търгуваше близо до зоната на съпротива от $17,500. Мечките обаче бяха активни в близост до въпросното […]

декември 6, 2022 16:54 2 мин. четене