НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн се задържа на 200-дневната средна – какво да очакваме?

септември 17, 2021 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се задържа на 200-дневната средна – какво да очакваме?

Цената възстанови 200-дневната плъзгаща се средна стойност.

Биковете успяха да изтласкат BTC обратно над съществени нива на подкрепа (които бяха съпротиви преди това).

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се търгува около $48,000 за втори пореден ден. Възходящият импулс изглежда се изтощи за момента. Това стана, след като в четвъртък САЩ публикуваха неочаквано силни стойности на продажбите на дребно през август, които съживиха опасенията за намаляване на стимулите от страна на Федералния резерв.


Междувременно някои се притесняват, че дълговите проблеми на китайския гигант за имоти Evergrande могат да разтърсят финансовите пазари, включително криптовалутите. Пазарната активност на фючърси и опции за Биткойн предполага, че инвеститорите остават с очаквания за възход, но са предпазливи. 

Бичият сантимент е явен от леко положителните проценти на финансиране или разходите за задържане на дълги позиции на пазара на фючърси, както посочиха основателите на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман.

Предпазливостта е очевидна от положителните едноседмични и едномесечни съотношения на пут към кол опции. Това съотношение измерва цената на путове – или мечи залози – спрямо кол опциите, които са бичи залози. Положителните стойности предполагат, че търговците търсят краткосрочна защита срещу спадове.

Като се имат предвид краткосрочният технически импулс и тенденцията на засилване на фундаментите и блокчейн показателите, изглежда по-вероятно $42,800 да е дъното на краткосрочното отдръпване. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Силните ръце, държащи ‘по-стари’ монети, продължават да натрупват, докато по-слабите ръце с ‘по-млади’ монети продават. В сегашните пазарни условия може да се окаже особено рисково да се предприемат краткосрочни трейдове.

Съвсем наскоро тези, държали монети от 3 до 6 месеца, които са отговорни за по-голямата част от скорошните продажби, изглежда са спрели да разпродават BTC. Това предполага, че групата може да е достигнала точка на капитулация. Имайте предвид, че голяма част от тези монети са натрупани между $50,000 до $64,800.

Това е положителен сигнал, тъй като 3 до 6-месечните монети ще започнат да включват времевата рамка от юли до август, когато BTC се консолидира малко над $30,000. 

Биковете трябва да видят тази група притежатели да показва признаци на задържане, вместо да продава, тъй като голямо количество Биткойн е натрупано от големи организации между юни и август, според верижни данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2 мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3 мин. четене

Биткойн е “готов за полет” според анализатор – ето кога

Анализаторът и търговец Кевин Свенсън изрази оптимистични възгледи за Биткойн (BTC), тъй като водещата криптовалута показва признаци на възстановяване след неотдавнашното си потапяне близо до границата от $40,000 по-рано тази седмица. Свенсън отбеляза потенциалното бичо потвърждение на Биткойн в рамките на възходящия модел на разширяващия се клин, видим на четиричасовата графика. Той изтъкна отскока около […]

17.12.2023 10:30 1 мин. четене

Биткойн се измъкна от срив, какво следва за цената?

Цената на Биткойн се възстанови от по-ранните загуби и надхвърли $38,000, въпреки че среща трудности при преодоляването на нивото на съпротива от $38,500. Стойността на Биткойн се понижи, но намери подкрепа около $36,720, избягвайки значителен спад, и започна да се покачва отново над $37,000. Тя забележимо премина границата от $37,500 и също така проби значителна […]

29.11.2023 13:00 2 мин. четене