Home » Анализи

Биткойн се насочва към $90,000 според този технически модел

май 24, 2024 18:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се насочва към $90,000 според този технически модел

Неотдавнашните ценови движения на Биткойн привлякоха вниманието на трейдърите, като техническият анализ подсказва за потенциално бичо рали.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн е $67,200, като дневният обем на търговията е $38.7 милиарда. Въпреки скорошния спад от 1.3%, анализаторът Sjuul от AltCryptoGems посочи възможен бичи модел “Cup & Handle” (чаша и дръжки), който се формира на графиката на BTC/USDT.

Технически анализ

Моделът Cup & Handle е бича формация на графиката, която се използва от трейдърите за идентифициране на потенциални дълги позиции. Този модел се характеризира с “U” форма (чашата), последвана от леко низходящо движение (дръжката). Според Sjuul Биткойн изглежда образува забележителна формация на Cup & Handle, която обикновено показва бичи тренд.

Sjuul описва два възможни сценария за търговия с този модел. Първият сценарий включва по-дълбоко отдръпване по каналите на дръжката. В този случай трейдърите могат да търсят влизане на пазара при зеленото поле, където бившето ниво на съпротива се е превърнало в подкрепа, допълнена от 4H EMA200. Тази зона се счита за идеална за покупка, ако настъпи понижение.

Вторият сценарий настъпва, ако биковете продължат да натискат нагоре. В този случай трейдърите ще изчакат пробив на модела Cup & Handle, като влязат на нивото на пробив. И при двата сценария критичният фактор е да се види пробив и надминаване на нивото на съпротива; в противен случай валидността на модела е компрометиран.

Ако моделът Cup & Handle се задържи и пробие, техническата цел трябва да съвпадне с дълбочината на най-ниската точка на чашата. Според оценките на Sjuul тази цел ще бъде около нивото от $90,000. Този потенциален скок представлява значителна възможност за трейдърите, подчертавайки важността на внимателното наблюдение на движението на BTC.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да продължи да спада – ето защо

Неотдавнашен анализ на Алън Сантана в TradingView показва, че Биткойн може да продължи низходящия натиск, позовавайки се на няколко ключови показателя. Сантана подчерта значението на пазарната психология при прогнозирането на движението на цената на BTC. Той отбеляза, че в настоящите пазарни настроения липсват страх или паника, които обикновено съпътстват пазарните дъна. Според него тази липса […]

08.07.2024 9:00 2мин. четене

Биткойн може да е на ръба на сериозен подем – ето защо

Опитният трейдър Питър Бранд разглежда пазарна структура на Биткойн, която е подобна на историческите бичи фази на златото, което предполага, че криптовалутата може да е на ръба на сериозен подем. 1/ Will the current Bitcoin chart become a daily chart fractal of …. Gold 2008-2009 Gold 2020-2024 pic.twitter.com/8kanoBzBk4 — Peter Brandt (@PeterLBrandt) June 18, 2024 […]

19.06.2024 6:30 2мин. четене

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3мин. четене