Home » Анализи

Биткойн може да е на ръба на сериозен подем – ето защо

юни 19, 2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да е на ръба на сериозен подем – ето защо

Опитният трейдър Питър Бранд разглежда пазарна структура на Биткойн, която е подобна на историческите бичи фази на златото, което предполага, че криптовалутата може да е на ръба на сериозен подем.

Според него моделът на „обърната глава и рамене“ на ценовата графиката на Биткойн е подобен на бичите пазари на златото като например при SPDR Gold Trust (GLD).

Според Бранд това може да е началото на голямо движение нагоре. Сравняването на движенията на Биткойн с тези на златото исторически показва обратен модел на главата и раменете при златото от 2020 до 2023 г., което обикновено предполага бичи обрат. Съдейки по индикатори като ADX и пълзящите средни, може да се предполагат потенциални увеличения на цената.

Графиката на Биткойн също показва обратен модел на главата и раменете с подкрепа съвпадаща със 100-дневната експоненциална пълзяща средна (EMA) от $55,000 – $60,000. Индексът на относителната сила (RSI) показва резутат 50.71, което означава неутралeн пазар.

Едно от най-важните неща е пазарното настроение. Анализаторите посочват силна покупателна способност и модели, показващи, че настоящият цикъл може да завърши с пробив и окончателно покачване. Наскоро Биткойн достигна своята 128-дневна пълзяща средна, ключово ниво по време на бичи пазари.

Ончейн данните подкрепят тази бича перспектива, като крипто китовете са преместили 20,000 BTC.

Нещо повече, в момента цената на Биткойн се колебае между нивата на подкрепа и съпротива. Съществува обаче несигурност по отношение на това дали Биткойн ще се задържи под $65,000 или ще се насочи към нивото от $67,000 през следващите седмици.

Въпреки че Биткойн падна под $65,000 на фона на изходящите потоци от спот BTC ETF в САЩ и ястребови коментари, направени от служители на Федералния резерв, значителното натрупване, заедно с окуражаващите ончейн данни сочат към потенциален подем. MicroStrategy, компанията на Майкъл Сейлър, планира да набере $700 милиона в опита да закупи повече BTC, което потенциално може да повиши цената на криптовалутата в бъдеще.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да продължи да спада – ето защо

Неотдавнашен анализ на Алън Сантана в TradingView показва, че Биткойн може да продължи низходящия натиск, позовавайки се на няколко ключови показателя. Сантана подчерта значението на пазарната психология при прогнозирането на движението на цената на BTC. Той отбеляза, че в настоящите пазарни настроения липсват страх или паника, които обикновено съпътстват пазарните дъна. Според него тази липса […]

08.07.2024 9:00 2мин. четене

Биткойн се насочва към $90,000 според този технически модел

Неотдавнашните ценови движения на Биткойн привлякоха вниманието на трейдърите, като техническият анализ подсказва за потенциално бичо рали. Към момента на писане на статията цената на Биткойн е $67,200, като дневният обем на търговията е $38.7 милиарда. Въпреки скорошния спад от 1.3%, анализаторът Sjuul от AltCryptoGems посочи възможен бичи модел “Cup & Handle” (чаша и дръжки), […]

24.05.2024 18:00 2мин. четене

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2мин. четене

Бумът на Биткойн е неизбежен, ако това ниво бъде преодоляно

Понастоящем Биткойн (BTC) се бори със значително ниво на съпротива малко под $45,000, въпреки неотдавнашния възходящ импулс, свързан със спекулациите относно одобрението на спот борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. Преобладаващите пазарни нагласи показват очакване за потенциално рали за Биткойн, целящо достигане на нов исторически връх. Според анализ на “Tradingshot“, експерт по крипто търговия, публикуван […]

01.01.2024 20:00 3мин. четене