НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

октомври 7, 2022 21:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

Биткойн се възстановява след отхвърляне на критичната съпротива около $20,000 и може би се подготвя за нов спад до последното си значително ниво на подкрепа.

Криптовалутата отбеляза известни печалби в началото на седмицата, но всякаква бича инерция беше изтрита от макроикономическите сили.

Според данни на CoinMarketCap към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува на ниво от $19,453 с 3.2% спад през последните 24 часа и странично движение през седмицата. Останалата част от крипто пазара следва общите настроения, доказвайки, че за пореден път всяко потенциално рали е ограничено от общата картина.

BTC

Биткойн заличава дългите позиции с ливъридж – време за скуиз?

Според анализатора Джъстин Бенет Биткойн е направил низходящ импулс до малко под $19,600, за да отстрани ливъридж играчите от техните позиции. Криптовалутата често се движи в посока, противоположна на тази на мнозинството от трейдърите, и прави бягство от ликвидните пулове, създадени от позиции, използващи прекомерен ливъридж.

В този случай трейдърите на дребно може да са се впуснали в краткотрайния възход, наблюдаван тази седмица, като са заели дълги позиции с надеждата за по-нататъшен подем. Бенет смята, че след като тези играчи са се оттеглили, пазарът може би е готов за отскок:

Сега вероятно е време за отскок обратно до $20,500. 

Като цяло Бенет е бичи настроен към Биткойн и ще запази тази пристрастност, докато цената на BTC се задържи над $18,700. Тази цена е дъното на потенциален канал, създаден от криптовалутата през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) може да нарасне с над 3,000% – Д. Гамбардело


Неотдавнашното ценово действие подсказва за по-дълго облекчително рали в зоната около $26,000. В краткосрочен план, при положение че лонговете с ливъридж са извън играта, може би е време да се изтласкат шортовете. Анализаторът добави:

Все още смятам, че е само въпрос на време да видим ликвидиране на къси позиции в диапазона между $20,450 и $20,800. Засега просто играем в този диапазон.

Макросилите натискат надолу крипто пазара

Какво подтикна Биткойн да се срине от седмичния си връх? Псевдонимен трейдър от Twitter повдигна темата, че според него спада се дължи на последните данни за броя на работните места в американската икономика. Този доклад може да осигури на Федералния резерв на САЩ подкрепа да продължи да повишава лихвените проценти, за да свали инфлацията, а с това цената на рисковите активи страда.

Паричната политика на Фед е скъпоструваща за акциите и крипто пазара, движещ се в тандем с тези активи. Сега броят на работните места казва на финансовата институция, че може да продължи да оказва натиск върху пазарите.

Въпреки това, въпросният трейдър вярва, че Биткойн може да избегне катастрофално низходящо ценово действие за момента – поне до другата сряда, когато ще се съобщят данните от индекса на потребителските цени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн: Анализатор сигнализира за потенциален спад на цената през август

Познат крипто анализатор, известен с точните си дългосрочни прогнози, отправи предупреждение за възможен спад на Биткойн (BTC) през настоящия месец, позовавайки се на последните пазарни сигнали. Вземайки предвид историческите тенденции, анализаторът, познат като “Rekt Capital” посочи, че август исторически е бил предизвикателен период за Биткойн, особено преди халвинг събитията. #BTC Weekly Bearish Divergence potentially forming […]

август 7, 2023 17:00 2 мин. четене

Биткойн: Възможно ли е цената да се върне на $50,000 в близките месеци?

Стойността на Биткойн (BTC) наскоро нарасна, надхвърляйки $30,000, тъй като криптовалутата се възползва от положителните пазарни настроения на фона на продължаващата икономическа несигурност. Сред инвеститорите се наблюдава нарастващо очакване по отношение на бъдещата цена на Биткойн. Според туит от “Stockmoney Lizards”, анонимен анализатор на крипто пазара, има вероятност дигиталната валута да достигне $49,000 през следващите […]

април 17, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн се срина под $20,000 – какво да следим?

Възможно е BTC да коригира нагоре, но възходящите движения може да са ограничени от съпротивата около $21,200. Цената на Биткойн не успя да се покачи над зоната на съпротива от $22,200. BTC се сблъска със силно нарастване на интереса от страна на продавачите, което доведе до спад под зоната на подкрепа от $21,500. Цената се […]

март 10, 2023 16:59 2 мин. четене

Биткойн отново отхвърлен от $25,000 – какво може да предстои?

Цената на Биткойн отново не успя да преодолее съпротивата от $25,000 и се движи надолу и скоро може да тества $23,000. BTC направи опит за нов пробив нагоре над зоната на съпротива от $25,000. Мечките на BTC обаче бяха активни в близост до зоната. Беше формиран връх близо до $25,100, преди цената да започне нов […]

февруари 22, 2023 17:31 2 мин. четене