Home » Анализи

Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

октомври 7, 2022 21:11 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

Биткойн се възстановява след отхвърляне на критичната съпротива около $20,000 и може би се подготвя за нов спад до последното си значително ниво на подкрепа.

Криптовалутата отбеляза известни печалби в началото на седмицата, но всякаква бича инерция беше изтрита от макроикономическите сили.

Според данни на CoinMarketCap към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува на ниво от $19,453 с 3.2% спад през последните 24 часа и странично движение през седмицата. Останалата част от крипто пазара следва общите настроения, доказвайки, че за пореден път всяко потенциално рали е ограничено от общата картина.

BTC

Биткойн заличава дългите позиции с ливъридж – време за скуиз?

Според анализатора Джъстин Бенет Биткойн е направил низходящ импулс до малко под $19,600, за да отстрани ливъридж играчите от техните позиции. Криптовалутата често се движи в посока, противоположна на тази на мнозинството от трейдърите, и прави бягство от ликвидните пулове, създадени от позиции, използващи прекомерен ливъридж.

В този случай трейдърите на дребно може да са се впуснали в краткотрайния възход, наблюдаван тази седмица, като са заели дълги позиции с надеждата за по-нататъшен подем. Бенет смята, че след като тези играчи са се оттеглили, пазарът може би е готов за отскок:

Сега вероятно е време за отскок обратно до $20,500. 

Като цяло Бенет е бичи настроен към Биткойн и ще запази тази пристрастност, докато цената на BTC се задържи над $18,700. Тази цена е дъното на потенциален канал, създаден от криптовалутата през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) може да нарасне с над 3,000% – Д. Гамбардело


Неотдавнашното ценово действие подсказва за по-дълго облекчително рали в зоната около $26,000. В краткосрочен план, при положение че лонговете с ливъридж са извън играта, може би е време да се изтласкат шортовете. Анализаторът добави:

Все още смятам, че е само въпрос на време да видим ликвидиране на къси позиции в диапазона между $20,450 и $20,800. Засега просто играем в този диапазон.

Макросилите натискат надолу крипто пазара

Какво подтикна Биткойн да се срине от седмичния си връх? Псевдонимен трейдър от Twitter повдигна темата, че според него спада се дължи на последните данни за броя на работните места в американската икономика. Този доклад може да осигури на Федералния резерв на САЩ подкрепа да продължи да повишава лихвените проценти, за да свали инфлацията, а с това цената на рисковите активи страда.

Паричната политика на Фед е скъпоструваща за акциите и крипто пазара, движещ се в тандем с тези активи. Сега броят на работните места казва на финансовата институция, че може да продължи да оказва натиск върху пазарите.

Въпреки това, въпросният трейдър вярва, че Биткойн може да избегне катастрофално низходящо ценово действие за момента – поне до другата сряда, когато ще се съобщят данните от индекса на потребителските цени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Още от Биткойн Анализ

Цената на Биткойн може да продължи да спада – ето защо

Неотдавнашен анализ на Алън Сантана в TradingView показва, че Биткойн може да продължи низходящия натиск, позовавайки се на няколко ключови показателя. Сантана подчерта значението на пазарната психология при прогнозирането на движението на цената на BTC. Той отбеляза, че в настоящите пазарни настроения липсват страх или паника, които обикновено съпътстват пазарните дъна. Според него тази липса […]

08.07.2024 9:00 2мин. четене

Биткойн може да е на ръба на сериозен подем – ето защо

Опитният трейдър Питър Бранд разглежда пазарна структура на Биткойн, която е подобна на историческите бичи фази на златото, което предполага, че криптовалутата може да е на ръба на сериозен подем. 1/ Will the current Bitcoin chart become a daily chart fractal of …. Gold 2008-2009 Gold 2020-2024 pic.twitter.com/8kanoBzBk4 — Peter Brandt (@PeterLBrandt) June 18, 2024 […]

19.06.2024 6:30 2мин. четене

Биткойн се насочва към $90,000 според този технически модел

Неотдавнашните ценови движения на Биткойн привлякоха вниманието на трейдърите, като техническият анализ подсказва за потенциално бичо рали. Към момента на писане на статията цената на Биткойн е $67,200, като дневният обем на търговията е $38.7 милиарда. Въпреки скорошния спад от 1.3%, анализаторът Sjuul от AltCryptoGems посочи възможен бичи модел “Cup & Handle” (чаша и дръжки), […]

24.05.2024 18:00 2мин. четене

Цената на Биткойн може да падне преди халвинга през април

Rekt Capital, позната фигура в сферата на криптовалутите, представи прозрения за траекторията на цената на Биткойн, водеща до предстоящото халвинг събитие на BTC. #BTC There is one Pre Halving Retrace left But history suggests it may take place in late March or April$BTC #Crypto #Bitcoin — Rekt Capital (@rektcapital) February 11, 2024 Според неговия анализ […]

12.02.2024 19:30 2мин. четене