НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

октомври 7, 2022 21:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Цената пада под $20,000 – очакваме ли отскок?

Биткойн се възстановява след отхвърляне на критичната съпротива около $20,000 и може би се подготвя за нов спад до последното си значително ниво на подкрепа.

Криптовалутата отбеляза известни печалби в началото на седмицата, но всякаква бича инерция беше изтрита от макроикономическите сили.

Според данни на CoinMarketCap към момента на писане на статията Биткойн (BTC) се търгува на ниво от $19,453 с 3.2% спад през последните 24 часа и странично движение през седмицата. Останалата част от крипто пазара следва общите настроения, доказвайки, че за пореден път всяко потенциално рали е ограничено от общата картина.

BTC

Биткойн заличава дългите позиции с ливъридж – време за скуиз?

Според анализатора Джъстин Бенет Биткойн е направил низходящ импулс до малко под $19,600, за да отстрани ливъридж играчите от техните позиции. Криптовалутата често се движи в посока, противоположна на тази на мнозинството от трейдърите, и прави бягство от ликвидните пулове, създадени от позиции, използващи прекомерен ливъридж.

В този случай трейдърите на дребно може да са се впуснали в краткотрайния възход, наблюдаван тази седмица, като са заели дълги позиции с надеждата за по-нататъшен подем. Бенет смята, че след като тези играчи са се оттеглили, пазарът може би е готов за отскок:

Сега вероятно е време за отскок обратно до $20,500. 

Като цяло Бенет е бичи настроен към Биткойн и ще запази тази пристрастност, докато цената на BTC се задържи над $18,700. Тази цена е дъното на потенциален канал, създаден от криптовалутата през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano (ADA) може да нарасне с над 3,000% – Д. Гамбардело


Неотдавнашното ценово действие подсказва за по-дълго облекчително рали в зоната около $26,000. В краткосрочен план, при положение че лонговете с ливъридж са извън играта, може би е време да се изтласкат шортовете. Анализаторът добави:

Все още смятам, че е само въпрос на време да видим ликвидиране на къси позиции в диапазона между $20,450 и $20,800. Засега просто играем в този диапазон.

Макросилите натискат надолу крипто пазара

Какво подтикна Биткойн да се срине от седмичния си връх? Псевдонимен трейдър от Twitter повдигна темата, че според него спада се дължи на последните данни за броя на работните места в американската икономика. Този доклад може да осигури на Федералния резерв на САЩ подкрепа да продължи да повишава лихвените проценти, за да свали инфлацията, а с това цената на рисковите активи страда.

Паричната политика на Фед е скъпоструваща за акциите и крипто пазара, движещ се в тандем с тези активи. Сега броят на работните места казва на финансовата институция, че може да продължи да оказва натиск върху пазарите.

Въпреки това, въпросният трейдър вярва, че Биткойн може да избегне катастрофално низходящо ценово действие за момента – поне до другата сряда, когато ще се съобщят данните от индекса на потребителските цени.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Още от Биткойн Анализ

Биткойн: Предстои ли възход до $25,000?

BTC се покачва и може да направи още един пробив над зоната на съпротива от $23,500. Какво се случва с цената на Биткойн? Най-голямата криптовалута се движи над зоната на съпротива от $22,500. Биткойн дори се търгуваше над нивото от $23,000, преди да се сблъска с продавачите близо до зоната от $23,400 и се коригира.  […]

януари 24, 2023 15:15 2 мин. четене

Биткойн проби над $17,000 – какво може да последва?

Цената на Биткойн набра скорост и проби $17,000, като показва положителни признаци и може да се насочи към нивото от $18,000. Цената на BTC формира база на подкрепа над нивото от $16,500. Активът започна ново повишение над нивата на съпротива от $16,800 и $17,000. Налице беше затваряне над нивото от $17,000 и 100-часовата проста плъзгаща […]

януари 9, 2023 10:51 2 мин. четене

Биткойн сигнализира за дъно според този индикатор

Биткойн все още е в застой по отношение на движението на цената си и не е направил значителни скокове в последно време. Въпреки това през следващите седмици може да настъпи промяна в траекторията на дигиталния актив, тъй като съотношението MVRV на флагманската криптовалута може да дава сигнал за дъно. MVRV на Биткойн достигна дъното от […]

януари 5, 2023 18:28 3 мин. четене

Биткойн се движи в диапазон – какво може да последва?

Основната и най-голяма криптовалута по пазарна капитализация – Биткойн (BTC) – отчита рекордно ниска волатилност. Всъщност Биткойн не е излизал от диапазона $16,600 – $17,000 от 16 декември, в модел на странична търговия, който последва драматичен спад след срива на FTX. Така се случи, че сривът на FTX увеличи натиска върху цената на BTC, която […]

декември 27, 2022 15:30 2 мин. четене