НАЧАЛО АНАЛИЗИ Биткойн Анализ

Биткойн (BTC) се възстановява след уикенд на спадове

октомври 25, 2021 18:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) се възстановява след уикенд на спадове

В седмичната времева рамка има смесени знаци между показанията на техническите индикатори и ценовото движение. Повечето технически индикатори са бичи, но ценовото движение все още изглежда контролирано от мечките.

BTC все още е под възходяща линия на подкрепа, която преди това е била на мястото си от началото на възходящото движение, започнало през март 2020 г. След като бе пробита през юни, BTC беше отхвърлен два пъти от тази линия на съпротива (червени икони). Неуспехът да се възстанови линията е мечи знак, който предполага, че сега тя може да действа като съпротива.

Въпреки това явление, техническите индикатори са бичи.

MACD, който се създава от краткосрочна и дългосрочна пълзяща средна, е положителен и се движи нагоре. Това означава, че краткосрочният тренд се движи по-бързо от дългосрочния тренд.

Освен това RSI е над 50 и се движи нагоре. Това също е знак за бичи тренд, тъй като RSI отчети над 50 се считат за бичи.

И накрая, линията на супертренда е бича (зелен кръг). Супертрендът е индикатор, който използва волатилността, за да определи посоката на тренда. Тъй като цената на BTC е над линията, тенденцията се счита за възходяща.

Потенциален двоен връх

По-внимателен поглед разкрива потенциално образуване на модел на двоен връх. Двойният връх често се счита за мечи модел, което означава, че може да последва обрат на мечата тенденция.

Освен това, вторият връх има дълъг горен фитил и наподобява модел на падаща звезда (червена икона). Това също е мечи модел на свещник, който показва, че продавачите контролират, тъй като са натиснали цената надолу под отварянето на седмицата и са създали дълъг горен фитил.

Валидността на модела зависи от това дали се използва седмичното затваряне (правоъгълник) или абсолютният максимум (линия). В случай на седмично затваряне движението изглежда като повторен бичи тест на подкрепата. В случай на абсолютен максимум, той прилича на модел с двоен връх.

Следователно има двусмислени знаци в движението на цената на седмичната графика.

Подкрепа на BTC

Нивата на подкрепа са по-ясно видими в дневната времева рамка.

Първото се намира на $56,550. Това е нивото на подкрепа за фиб корекция от 0.382 при измерване на най-новата част от възходящото движение (маркирано).

Ако зоната не се задържи, втората зона за подкрепа се намира между $52,300 и $53,300. Този диапазон е фиб нивото на корекция от 0.5 при измерване на същата част от движението нагоре и нивото на фиб корекция от 0.382 при измерване на цялото възходящо движение от 22-ри юни. В допълнение към това, диапазонът е хоризонтална зона на подкрепа, съставена от сливане на подкрепи и предишни съпротиви.

Брой на вълните

Има две потенциални вълни. Първата предполага, че BTC е в трета вълна на бичи импулс, докато вторият показва BTC във вълна втора. Бичи импулс се създава от пет вълни, три от които се движат нагоре.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Все повече големи играчи се насочват към крипто

Първото отчитане е по-бичи, тъй като показва, че BTC е във вълнова формация 1-2/1-2. Това е вид формация, при която нарастването се ускорява, докато движението продължава. В него BTC е във вълна три (бяло). Броят на подвълните е показан в оранжево, идентифицирайки BTC във втората подвълна. Това вероятно би могло да доведе до спад в предварително очертаната зона на подкрепа от $52,300 до $53,300.

Второто отчитане е малко по-ниско, което предполага, че BTC все още е във вълна втора (бялo) на същия бичи импулс.

В този случай корекцията се очаква да бъде по-рязка, потенциално падаща чак до $47,700 или $43,100. Това са фиб нивата на подкрепа 0.5 и 0.618, и хоризонталната зона на подкрепа.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още от Биткойн Анализ

Биткойн: Анализатор сигнализира за потенциален спад на цената през август

Познат крипто анализатор, известен с точните си дългосрочни прогнози, отправи предупреждение за възможен спад на Биткойн (BTC) през настоящия месец, позовавайки се на последните пазарни сигнали. Вземайки предвид историческите тенденции, анализаторът, познат като “Rekt Capital” посочи, че август исторически е бил предизвикателен период за Биткойн, особено преди халвинг събитията. #BTC Weekly Bearish Divergence potentially forming […]

август 7, 2023 17:00 2 мин. четене

Биткойн: Възможно ли е цената да се върне на $50,000 в близките месеци?

Стойността на Биткойн (BTC) наскоро нарасна, надхвърляйки $30,000, тъй като криптовалутата се възползва от положителните пазарни настроения на фона на продължаващата икономическа несигурност. Сред инвеститорите се наблюдава нарастващо очакване по отношение на бъдещата цена на Биткойн. Според туит от “Stockmoney Lizards”, анонимен анализатор на крипто пазара, има вероятност дигиталната валута да достигне $49,000 през следващите […]

април 17, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн се срина под $20,000 – какво да следим?

Възможно е BTC да коригира нагоре, но възходящите движения може да са ограничени от съпротивата около $21,200. Цената на Биткойн не успя да се покачи над зоната на съпротива от $22,200. BTC се сблъска със силно нарастване на интереса от страна на продавачите, което доведе до спад под зоната на подкрепа от $21,500. Цената се […]

март 10, 2023 16:59 2 мин. четене

Биткойн отново отхвърлен от $25,000 – какво може да предстои?

Цената на Биткойн отново не успя да преодолее съпротивата от $25,000 и се движи надолу и скоро може да тества $23,000. BTC направи опит за нов пробив нагоре над зоната на съпротива от $25,000. Мечките на BTC обаче бяха активни в близост до зоната. Беше формиран връх близо до $25,100, преди цената да започне нов […]

февруари 22, 2023 17:31 2 мин. четене