НАЧАЛО Биткойн Анализ

Биткойн (BTC) се възстановява след уикенд на спадове

ОКТ. 25, 2021 18:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Биткойн (BTC) се възстановява след уикенд на спадове

Докато Биткойн (BTC) достигна нов рекорд за всички времена от $67,000 през седмицата от 18-ти до 22-ри октомври, активът отбеляза спад в цената през уикенда. Цената на затваряне за седмицата беше приблизително $800 под началната.

В седмичната времева рамка има смесени знаци между показанията на техническите индикатори и ценовото движение. Повечето технически индикатори са бичи, но ценовото движение все още изглежда контролирано от мечките.


BTC все още е под възходяща линия на подкрепа, която преди това е била на мястото си от началото на възходящото движение, започнало през март 2020 г. След като бе пробита през юни, BTC беше отхвърлен два пъти от тази линия на съпротива (червени икони). Неуспехът да се възстанови линията е мечи знак, който предполага, че сега тя може да действа като съпротива.


Въпреки това явление, техническите индикатори са бичи.


MACD, който се създава от краткосрочна и дългосрочна пълзяща средна, е положителен и се движи нагоре. Това означава, че краткосрочният тренд се движи по-бързо от дългосрочния тренд.


Освен това RSI е над 50 и се движи нагоре. Това също е знак за бичи тренд, тъй като RSI отчети над 50 се считат за бичи.


И накрая, линията на супертренда е бича (зелен кръг). Супертрендът е индикатор, който използва волатилността, за да определи посоката на тренда. Тъй като цената на BTC е над линията, тенденцията се счита за възходяща.Потенциален двоен връх


По-внимателен поглед разкрива потенциално образуване на модел на двоен връх. Двойният връх често се счита за мечи модел, което означава, че може да последва обрат на мечата тенденция.


Освен това, вторият връх има дълъг горен фитил и наподобява модел на падаща звезда (червена икона). Това също е мечи модел на свещник, който показва, че продавачите контролират, тъй като са натиснали цената надолу под отварянето на седмицата и са създали дълъг горен фитил.


Валидността на модела зависи от това дали се използва седмичното затваряне (правоъгълник) или абсолютният максимум (линия). В случай на седмично затваряне движението изглежда като повторен бичи тест на подкрепата. В случай на абсолютен максимум, той прилича на модел с двоен връх.


Следователно има двусмислени знаци в движението на цената на седмичната графика.Подкрепа на BTC


Нивата на подкрепа са по-ясно видими в дневната времева рамка.


Първото се намира на $56,550. Това е нивото на подкрепа за фиб корекция от 0.382 при измерване на най-новата част от възходящото движение (маркирано).


Ако зоната не се задържи, втората зона за подкрепа се намира между $52,300 и $53,300. Този диапазон е фиб нивото на корекция от 0.5 при измерване на същата част от движението нагоре и нивото на фиб корекция от 0.382 при измерване на цялото възходящо движение от 22-ри юни. В допълнение към това, диапазонът е хоризонтална зона на подкрепа, съставена от сливане на подкрепи и предишни съпротиви.Брой на вълните


Има две потенциални вълни. Първата предполага, че BTC е в трета вълна на бичи импулс, докато вторият показва BTC във вълна втора. Бичи импулс се създава от пет вълни, три от които се движат нагоре.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Все повече големи играчи се насочват към крипто


Първото отчитане е по-бичи, тъй като показва, че BTC е във вълнова формация 1-2/1-2. Това е вид формация, при която нарастването се ускорява, докато движението продължава. В него BTC е във вълна три (бяло). Броят на подвълните е показан в оранжево, идентифицирайки BTC във втората подвълна. Това вероятно би могло да доведе до спад в предварително очертаната зона на подкрепа от $52,300 до $53,300.Второто отчитане е малко по-ниско, което предполага, че BTC все още е във вълна втора (бялo) на същия бичи импулс.


В този случай корекцията се очаква да бъде по-рязка, потенциално падаща чак до $47,700 или $43,100. Това са фиб нивата на подкрепа 0.5 и 0.618, и хоризонталната зона на подкрепа.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Мнения (1)
Free Bitcoin ОКТ. 25, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още от Биткойн Анализ

Биткойн анализ - сигнал за нов скок?

Цената на Биткойн тества ключовата подкрепа на 8,425 и 100 часовата SMA срещу щатския долар. BTC отскочи и в момента набира скорост над нивото от $ 8,700. Вчера видяхме началото на низходяща корекция ...
МАЙ. 30, 2019 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се възстановява - $56,000 е ключово ниво

BTC дори проби нивото от $54,000, преди да започне корекция нагоре. Имаше възстановяване над съпротивата от 55,000 и 56,000 долара. Цената дори се изкачи до 56,300 долара към момента на писане, н...
МАР. 24, 2021 10:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ - корекция до $ 10,500

Цената на BTC държи ключовата подкрепа на $ 10,500 и може да започне ново увеличение.Миналата седмица видяхме силен ръст на цената на Биткойн над нивото на съпротива от 10,000 долара. Нещо повече, дво...
ЮНИ. 24, 2019 10:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн анализ 20-ти февруари

BTC / USD се покачи към нивото от $ 3,950 и по-късно коригира по-ниско. Подкрепата от $ 3,830 предотврати загубите и цената отскочи. Тя проби последния връх и се търгува близо до съпротивата от $ 4,0...
ФЕВ. 20, 2019 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света