НАЧАЛО Биткойн

Анализатори от JPMorgan коментират най-голямата пречка пред Биткойн

30.01.2022 23:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатори от JPMorgan коментират най-голямата пречка пред Биткойн

Съобщава се, че пазарните стратези в банковия гигант JPMorgan намаляват дългосрочната си прогноза за Биткойн, след като BTC загуби 50% само за два месеца.

В доклад на Business Insider, анализаторите на JPMorgan драстично намаляват дългосрочната си цел за флагманската криптовалута. Те казват, че променливият характер на BTC ще попречи на широкото му приемане от по-изисканите и утвърдени инвеститори.

“Предишната ни прогноза, че съотношението на волатилността на Биткойн спрямо златото ще падне до около 2x по-късно тази година, изглежда нереалистично. Нашата справедлива пазарна стойност за BTC, базирана на съотношението на волатилност на Биткойн към злато от около 4x, би била 1/4 от $150,000 или $38,000…

Най-голямото предизвикателство за бъдещето на Биткойн е неговата нестабилност и циклите на бум и спад, които възпрепятстват по-нататъшното институционално приемане.”

Не Пропускай: Огромен Етериум кит купува тези алткойни

Още през ноември, когато най-голямата криптовалута се търгуваше около най-високата си стойност от около $69,000, анализаторът на JPMorgan Николаос Панигирцоглу прогнозира, че BTC ще достигне $150,000, тъй като инвеститорите търсят хедж срещу инфлацията.

“Привлекателността на Биткойн като хедж срещу инфлацията може би е била подсилена от неуспеха на златото да отговори през последните седмици на засилените опасения относно инфлацията.”

Сега стратезите на банковия титан казват, че Биткойн може да види още спадове, тъй като все още не е дал никакви признаци, че текущата му корекция е приключила.

“Откритият интерес на фючърсните договори и количеството Биткойн или Етериум, държани на борсите, сочат към по-малко паника или рязко разпускане на позиции от миналия май, особено по отношение на по-големите крипто инвеститори.

От своя страна това означава, че корекциите за този месец изглеждат по-малко като капитулация в сравнение с миналия май.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Фактор, който трябва да се наблюдава, за да разберем дали Биткойн се насочва към $100,000

Известен крипто анализатор посочи значим индикатор, който може да сигнализира за съществено поскъпване на Биткойн (BTC) към шестцифрена територия.

12.04.2024 20:00 1 мин. четене

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

11.04.2024 21:30 2 мин. четене

Хонконг вероятно ще одобри спот Биткойн ETF още следващата седмица

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонконг се очаква да обяви одобрението на първите спот фондове за търговия с Биткойн (ETF) в града около 15 април, както твърдят запознати източници, цитирани от Reuters.

11.04.2024 16:00 1 мин. четене

Мултимилионер продава вила с частен плаж срещу Биткойн

Грант Кардон обяви за продажба резиденцията на плажа във Флорида, която придоби от модната икона Томи Хилфигър през 2021 г., става ясно от съобщение на финансовия експерт в Instagram.

11.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.