НАЧАЛО Биткойн

Анализатор предупреждава, че Bitcoin може да падне до $10,000

февруари 19, 2022 23:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатор предупреждава, че Bitcoin може да падне до $10,000

Маркетинговият стратег на Stifel - глобалната фирма за управление на богатството - Бари Банистър прогнозира, че Bitoin може да се коригира до $10,000 до 2023 г.

Той се позова на въздействието на три основни макро събития.

Банистър заяви, че цената на най-голямата криптовалута ще бъде негативно повлияна от планираното затягане на Федералния резерв и намаляването на баланса, съобщи Business Insider.

Стратегът определи глобалното парично предлагане като първия основен макро фактор, който трябва да се разгледа. Той твърди, че тъй като S&P 500 и Bitcoin се преместиха с глобалните пари в долара, всички фактори на предлагането ще повлияят на цената на BTC.

Той заяви, че ако мярката за парично предлагане M2 се забави, това вероятно ще доведе до затягане на финансовото състояние на САЩ. Банистър вярва, че спекулативните активи като Bitcoin биха се сринали в такава среда. По-специално, M2 е мярка за парично предлагане, която включва пари в брой, чекови депозити и лесно конвертируеми.

Прочети Още: Криптовалутите са подценени в момента, твърдят от Pantera Capital

Той също обсъди въздействието на доходността на 10-годишните американски облигации, върху която може да повлияе затягането на Фед. Според Банистър, затягането вероятно ще доведе до скок в доходността, което спира растежа на BTC.

През 2022 г. виждаме Bitcoin в широк диапазон на търговия, ограничен на годишан база от дневни нива с по-голям риск от спад през 2023 г. <…> Ако нарастващата доходност 10Y TIPS издърпа златото по-ниско, това също ще окаже натиск върху Bitcoin. Ако Bitcoin, разделен на злато, падне до долния край на своя диапазон (Фед затегне), Bitcoin може да падне до $10,000 долара до 2023 г.”, каза Банистър.

И накрая, анализаторът подчерта въздействието на рисковата премия за акции на S&P 500 поради затягането на Фед. Той отбелязва, че това ще създаде по-ниска премия за рисков капитал, което ще е благоприятно за растежа на Bitcoin.

Въпреки това, ако Фед облекчи затягането, рисковият капитал вероятно ще се повиши, което ще доведе до корекция на Bitcoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Русия засилва натиска си в копаенето на криптовалути

Докато инвеститорите скърбят за загубата от инвестираните от тях средства, миньорите на Биткойн (BTC) се борят да оцелеят. В резултат на това цената на BTC продължи да пада дори при нарастващите разходи за електроенергия, използвана за добив на актива. Въпреки това много миньори от Русия имат желание да придобият съоръжения за добив.

декември 4, 2022 22:05 1 мин. четене

Очакванията за цената на Биткойн (BTC) са все по-ниски

Неотдавнашно проучване показва, че общественото възприятие за бъдещата стойност на Биткойн е по-песимистично след срива на FTX.

декември 4, 2022 21:11 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

„Купувайте Биткойн“, препоръчва изследовател от Харвард на централните банки

Изследовател по икономика от Харвард публикува нов работен документ, в който препоръчва на централните банки по света да започнат да купуват Биткойн.

декември 4, 2022 10:05 1 мин. четене