НАЧАЛО Биткойн

Анализатор предупреждава: Биткойн може да коригира до $15,000

октомври 28, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатор предупреждава: Биткойн може да коригира до $15,000

Крипто аналитикът Джъстин Бенет предупреди за неотдавнашното покачване на стойността на Биткойн, тъй като през последната седмица водещата криптовалута отбеляза значителни двуцифрени печалби.

Бенет предположи, че Биткойн потенциално може да претърпи 54% корекция от сегашното си ниво, като се опира на историческите корелации между BTC и фондовия пазар.

Крипто търговецът посочи, че значителен спад на фондовия пазар потенциално може да доведе до срив на Биткойн, подобен на събитията от февруари и март 2020 г., когато борсовият индекс S&P 500 се срина с 25%. През този период Биткойн отбеляза спад от приблизително 50%, спадайки от около $10,500  до приблизително $3,782.

Той добави още: 

Поддържам мнението си, че BTC може да се потопи до $25,000, а може би дори до $15,000. Това може да изглежда невероятно, докато не вземете предвид представянето на акциите, главно на индекса S&P 500 и неговото критично ниво от 3,255. Въпреки че е невъзможно да се предвиди точно как 23% корекция на S&P ще се отрази на Биткойн, имаме прецедент в последната 25% корекция. Нека да наблюдаваме отблизо.

Бенет предвижда индексът S&P 500 да се понижи до приблизително 3,255 пункта – ниво, което послужи като точка на съпротива през 2020 г., преди да премине в ниво на подкрепа през 2021 г.

Според графиката на Бенет това ниво от 3,255 пункта съвпада и с дългосрочната възходяща тренд линия на индекса.

Крипто трейдърът отбеляза също, че въпреки че Биткойн демонстрира “забележителна устойчивост спрямо акциите” този месец, е важно да се помни, че корелациите на финансовите пазари са динамични и подлежат на промяна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.