НАЧАЛО Регулации

Конгресът на САЩ иска от Facebook да прекрати разработването на крипто проекта Libra

ЮЛИ. 4, 2019 16:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Конгресът на САЩ иска от Facebook да прекрати разработването на крипто проекта Libra

Конгресът на САЩ най-накрая даде своя отговор след две седмици, в които се анализираше прогреса на криптовалутата на Facebook - Libra.

В официалното им писмо се посочва, че трябва да се преустанови развитието на проекта.

Според писмото, изпратено от представители на Конгреса, основната им цел е криптовалутата Libra и портфейла Calibra, който Facebook възнамерява да създаде.


След разглеждане и обяснение на тяхното разбиране за проекта, представителите заявиха, че основният въпрос е, че те не разбират сигурносттa и случаите на използване на проекта. Документът също така посочва бялата книга на Facebook, в която липсва подробно описание на монетата Libra.

Конгресът също така повдига на въпрос факта, че Facebook държи на своите сървъри една четвърт от данните за световното население. И като се има предвид, че в миналото Facebook не успя да се справи с проблемите, свързани със сигурността на данните и комуникацията, няма начин те да се противопоставят на писмото по този въпрос (позоваване на Cambridge Analytica).

Основният проблем, който се посочва в писмото, е, че Facebook не може да защити потребителски данни от хакери и какви биха били последствията, ако някоя злонамерена страна се сдобие с една четвърт от световните средства.

Facebook вече подписа важни партньорства с 27 водещи бранда, за да подкрепи проекта си Libra. Списъкът включва Uber, Lyft, Mastercard, Paypal, Vodafone, Visa и много други. До началото на 2020 г. той възнамерява да разполага с повече от 100 от Fortune 500 компаниите, които да използват услугата.

Поради сложните проблеми и световната значимост на проекта, Конгресът нареди на Facebook незабавно да прекрати всякакво развитие. Facebook също трябваше да проведе публични изслушвания за Конгреса относно предимствата и риска от използване на крипто в такъв масов мащаб. Конгресът ще иска да говори за неприкосновеността на личния живот, рисковете за киберсигурността, загрижеността за националната сигурност и рисковете за търговия.

Подкрепа от Binance


Наскоро беше съобщено, че Binance водят преговори с Facebook във връзка с изброяването на Libra на непопечителската борса на Binance, Binance DEX. Shapeshift, друга топ крипто борса, също обяви, че ще изброи криптовалутата на социалната медия. Това обаче може да отнеме известно време докато се материализира, тъй като писмото на Конгреса има за цел да спре всякакъв тип развитие по проекта Libra.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Монсанто Аспартамов ЮЛИ. 4, 2019 Дзуки с Либра си завре ръката до лакътя в глобалните банкстерски задници. FfuckingJews!
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света