НАЧАЛО Други

Американските регулатори искат да подкрепят комбиниран законопроект за стабилните монети и марихуаната

29.04.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските регулатори искат да подкрепят комбиниран законопроект за стабилните монети и марихуаната

Френч Хил, виден републикански член на Комисията по финансови услуги в САЩ, изрази готовност да подкрепи комбинирано законодателство, свързващо предоставянето на банкови услуги в сектора на канабиса с регулирането на стабилни монети, в очакване на преговори.

В интервю за предаването “Баланс на властта” по телевизия Bloomberg, Хил подчерта значението на ръководството на Камарата на представителите при определянето на най-ефективния подход за приемането на такъв пакет.

Хил, който е председател на подкомисията по дигитални активи, потвърди подкрепата си за Закона за безопасното банкиране (SAFE Banking Act), който се застъпва за предоставянето на достъп до банкови услуги на предприятията за производство на канабис на територията на щатите, в който растението е легално. Той изтъкна потенциалните ползи от интегрирането на тези предприятия в банковата система с цел засилен надзор и регулиране, което улеснява идентифицирането на незаконни дейности.

Що се отнася до стабилните монети, Хил посочи двупартийния напредък в изработването на регулаторно законодателство, като повтори чувствата, споделени от колегата му от Демократическата партия Максин Уотърс. Той подчерта значението на напредъка на двата законопроекта за благосъстоянието на нацията.

В дискусиите между Уотърс, председателя на Комисията по финансови услуги Патрик Макхенри и лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър е разгледана възможността за свързване на законопроекта за стабилните монети с утвърждаването на Федералната авиационна администрация, което се счита за задължителна мярка.

Председателят на банковия комитет на Сената Шеррод Браун изрази условна подкрепа за законопроекта за стабилните монети, като наблегна на защитата на потребителите и го обвърза с приоритети като банковото дело за сектора на канабиса и законодателството за възстановяване на възнагражденията на изпълнителните директори на фалирали кредитори.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.