НАЧАЛО Финтех

Alpaca събира $10 милиона за услугата си за търговия с акции

ОКТ. 20, 2020 13:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Alpaca събира $10 милиона за услугата си за търговия с акции

Alpaca, стартъп, който помага на други компании да добавят търговия без комисионна с акции към собствените си продукти, обяви серия от финансиране в размер от $10 милиона.

 

Новото капиталово събитие беше водено от Portag3 и включваше предишните инвеститори Social Leverage, Spark Capital, Fathom Capital и Abstract Ventures.


Alpaca е компания, която наскоро се появи в сферата на стартъпите и частните капиталови пазари.


Новият кръг тласка Alpaca до около 22 милиона долара общо финансиране.


Много работа е била свършена с вече съществуващите средства, включително рязко увеличение на обема на транзакциите през последната година. 


Както видяхме при Robinhood, обемът на транзакциите може да бъде изключително доходоносен. В предишно интервю с изпълнителния директор на Alpaca Йоши Йококава, компанията потвърди, че генерира приходи от потока от поръчки чрез конкретни маркет-мейкъри.


С нарастването на обема на търговия на Alpaca нарастват и приходите. Това има значение, тъй като обемите на от 2020 г. и 2019 г. могат да бъдат сравнени и данните помагат да се обясни защо и как статртъпът привлича нов капитал.


Ето историческия обем на търговията в долари, генериран от употребата на API от страна на клиентите:


Януари: 388,1 милиона долара
Февруари: 591,4 милиона долара
Март: 999,0 милиона долара
Април: 853,6 милиона долара
Юни: 1,59 милиарда долара
Юли: 1,58 милиарда долара
Август: 959,3 милиона долара
Септември 2020: ~ 2 милиарда долара


Според компанията, резултатът от 2 милиарда долара през септември е 10 пъти по-висок от предишната година, което означава, че приходите на Alpaca са скочили през последните тримесечия. 


Бързият ръст на приходите и евентуално 10-кратното разширяване на приходите е изключително добър признак за инвеститори. Следователно серия A на компанията не е изненадващо събитие.


Какво следва?


Alpaca иска да търси повече корпоративни клиенти и да удвои вграждането на функции в своя API, за да може да преследва визията си за предоставяне на финансови услуги на всички на планетата, според Йококава. 


Между другото тази надежда е причината , поради която компанията изгражда инфраструктурни технологии, а не инструменти, насочени към потребителите. 


За да постигне амбициозната си цел, финтех фирмата се нуждае от повече хора, за да изгради повече инфраструктура. Подобно на много стартъп компании, Alpaca е използва свежите си пари, за да наеме кадри по целия свят. 


След намаляване на персонала до около 10, когато COVID-19 пристигна, сега Alpaca има екип от 35 души. Тези хора ще помогнат на фирмата да се развие в два вектора, а именно географско разширяване и растеж, задвижван от разработка на API-то им. Работата на компанията по функциите на брокери-дилъри е част от нейния международен план за растеж.


API-пространството е горещо. Финтех света е изключително актуален. И вътре в самия финтех видяхме бум на спестявания и инвестиции. Alpaca е разположен във всичките три свята. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло ОКТ. 20, 2020 От няколко месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Affirm подава документи за IPO

Финансовите резултати на компанията показват, че Affirm, който раздава персонализирани заеми на вноски на потребителите на мястото на продажба, има примамлива комбинация от бързо нарастващи приходи и ...
НОЕ. 25, 2020 13:27 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Подкрепена от Джеф Безос платформа стартира крипто търговия в Африка

Това стана, след като събра средства на стойност 30 милиона долара и получи подкрепата на милиардера предприемач и венчър капиталист Джеф Безос.В туит съоснователят и главен изпълнителен директор на C...
НОЕ. 23, 2020 13:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света