НАЧАЛО Финтех

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции Източник: https://techcrunch.com/2019/11/08/alpaca-stock-trading-api/

Приложението за търговия с акции “Robinhood” се оценява на 7,6 милиарда долара, но функционира само в САЩ.

Финтех стартъпът “Alpaca” върши тежката работа, така че разработчиците по целия свят да могат да пуснат свои собствени конкуренти на този инвестиционен еднорог.


Подобно на “Stripe”, API-то на Alpaca се справя със сигурността и регулаторната сложност, като позволява на други стартъп компании бързо да изграждат брокерски приложения. Тя вече е отчела над 1 млрд. долара транзакции в рамките на една година, от старта си.


Потенциалът за захранване на новото поколение финтех приложения привлече 6-милиона долара финансиране за Alpaca. Кръгът финансиране бе воден от “Spark Capital”.


Вместо да таксува разработчиците, компанията печели парите си чрез плащане спрямо потока от поръчки, лихва върху парични депозити и марджин кредитиране, подобно на “Robinhood”.


Искам да се уверя, че хората извън САЩ имат достъп до платформата” с цел изграждане на богатство, което исторически е достъпно само за заможните хора, каза съоснователят и изпълнителен директор на компанията – Йоши Йококава.


Родом от Япония, Йококава работи в сферата на инвестиционното банкиране - в “Lehman Brothers” - до фалита на банката. След като баба му се разболява, той става дей трейдър за три години, като тогава разбра, че “всички инструменти за търговски услуги на брокери са доста неадекватни.


Но когато през 2013 г. чу за Robinhood и видя, че платформата всъщност отговаря на нуждите на потребителите, той реши, че трябва да участва в този преход.


Йококава завърши първо с изграждането на бизнес, продаващ изкуствен интелект на банки и търговски фирми на валутния пазар. Наблюдавайки клиенти, които се борят за бързо интегриране на нова технология, той забелязва липсата на налични инструменти за разработчици.


Около 2017 г., Йококава пренасочи бизнеса и кандидатства за одобрение от FINRA. Alpaca стартира в края на 2018 г., като позволява на разработчиците да поставят код, за да позволят на потребителите си да купуват и продават ценни книжа.


Сега международните разработчици и малките хедж фондове надграждат API-то на Alpaca. Компанията работи с клиринговия брокер “NTC” и след това таксува марджин търговия, като същевременно печели от лихви и плащания за потока на поръчките. Той също така предлага продукти като “Alpaca Forecast”, с краткосрочни прогнози за цените на акциите, “Alpaca Radar” за откриване на промени в цените и неговия сървър за финансови база данни “MarketStore”.


Capital”, “Social Leverage”, “Portag3”, “Fathom Capital” and “Zillionize” добавят $ 6 милиона към вече събраните $ 5,8 милиона. Стартъпът планира да похарчи парите за наемане на нови кадри и сключване на партньорства с по-големи бизнеси, като подкрепя общността на разработчиците си и спазването на регулации.


Най-големият конкурент на Alpaca, “Interactive Brokers”, предлага API за търговия, но и други услуги, които нямат общо с адресиране на липсата на здрава общност на разработчици, сподели Йококава.


Стартъпът се фокусира върху предоставянето на страхотна документация, принос с отворен код и SDK на различни езици, които я правят по-удобна за програмисти. Ще трябва да внимава и за други конкурентни услуги като “DriveWealth” и добре финансирания “Galileo”.


Защо ни трябват толкова много приложения за търговия с акции? “Всеки един човек се занимава с пари, така че пазарът е огромен. Вместо един играч да вземе всичко, ще има различни играчи, които могат да се справят добре”, коментира Йококава.


“Както банките и инвестиционните банки съществуват съвместно, така и никога няма да се случи така, че “Bank of America” да вземе 80% от пая. Мисля, че разликата ще бъде в привличането на клиенти и ефективността на управлението на операциите.”


Най-голямата грижа на основателя е да се съобразява с всички нови възможности във финансовите услуги, от управление на пари и появата на криптовалути, с които Robinhood вече се занимава, до предлагане на секюрити токени.


Главният изпълнителен директор се надява, че един ден Alpaca ще даде по-широк достъп до американския фондов пазар в Япония, отбелязвайки, че ако бързо-развиващата се нация все още изостава във финтех, то останалата част от света вероятно се справя експоненциално по-зле. “Искам да свържа този клас активи с възможно най-много хора на Земята.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Дигиталният долар може да даде прекалено много власт на Федералния резерв

Дигитална валута, управлявана от ФЕД, ще бъде тази, която „засяга социалните ценности и неприкосновеността на личния живот“, пише в изявление от 11-ти юни. Но други свидетелства, предоставени на засед...
ЮЛИ. 1, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether достигнаха пазарна капитализация от $10 милиарда

Наред с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), Tether вече е един от трите крипто активи с единадесетцифрена капитализация.Отчетените от Tether $10 милиарда пазарна капитализация представляват годише...
ЮЛИ. 1, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Използвайте децентрализирани финансови договори за пасивен Биткойн доход

В Q&A стриийм в YouTube канала на Антонопулос на 27-ми юни той каза, че децентрализираните финансови (DeFi) договори са един от начините собствениците на Биткойн (BTC) да генерират пасивен дохо...
ЮНИ. 30, 2020 10:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталните валути на централните банки могат да бъдат следващата стъпка в еволюцията на парите

В нов годишен икономически доклад BIS разкрива, че централните банки са в добра позиция да предизвикат иновативни промени в текущата инфраструктура за плащания.„Технологиите - по-специално в областта ...
ЮНИ. 29, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света