НАЧАЛО Биткойн

Alipay ще забрани всички Биткойн транзакции

11.10.2019 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Alipay ще забрани всички Биткойн транзакции

Alipay, подкомпанията за дигитални разплащания на китайския гигант за електронна търговия Alibaba обяви, че ще забрани всякакви транзакции свързани с Биткойн (BTC) и други криптовалути.

Борба с незаконните играчи

На 10 октомври Alipay повтори своята анти-крипто позиция в Twitter, като предупреди, че компанията внимателно следи OTC (извънборсовите) транзакции, за да идентифицира нередовно поведение и да гарантира спазването на съответните разпоредби. Фирмата написа:

Ако някои транзакции са идентифицирани като свързани с биткойн или други виртуални валути, Alipay незабавно ще спира съответните платежни услуги.

Този ход следва различни доклади, че Alipay се използва за транзакции с BTC.

Binance използва Alipay за закупуване на криптовалути

На 9 октомври, голямата крипто борса Binance потвърди в Twitter, че е започнала да приема фиатни валути чрез онлайн услуга за плащане Alipay и приложението за мобилни съобщения WeChat.

Изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао поясни, че борсата не работи директно с WeChat или Alipay и потребителите все още имат възможност да ги използват за транзакции от партньорска страна.

Това съобщение последва прилагането на партньорската търговия на Binance за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Tether (USDT) срещу китайския юан (CNY).

Китай с планове за национална дигитална валута

Първоначално основан в Китай през 2017 г., Binance направи първата си стратегическа инвестиция в базираната в Пекин крипто и блокчейн медия Mars Finance в средата на септември. По онова време крипто обществото очакваше Народната банка на Китай да открие своя собствена дигитална валута (CBDC).

В края на септември обаче, банката разби тези очаквания – твърдейки, че няма конкретна дата на стартиране на CBDC и отрече, че страната ще допусне да внесе новия финансов актив.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.