НАЧАЛО Блокчейн

Актуализацията на Uniswap разочарова крипто общността

МАЙ. 10, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Актуализацията на Uniswap разочарова крипто общността

Дългоочакваната версия 3 на Uniswap не допринесе с това, което общността очакваше. Търговците отчитат високи такси и технически затруднения при използването на платформата.

Стартирането на Uniswap v3 е едно от най-чаканите събития в крипто календара тази година. Актуализацията най-накрая беше пусната на 5-ти май, но липсваха много от така необходимите подобрения на скоростта и разходите.


Потребителите се насочиха към социалните медии, за да споделят своя опит и да изразят забележките си.


Начални проблеми при v3 


Разработчикът на Yearn Finance, подвизаващ се под псевдонима 'banteg', поиска система за котиране на суапове на токени, която също предлага котировки от предишната версия с бутон, който гласи "получете по-добра цена на v2“.


"Няма причина потребителят да предпочете да получи по-лошо изпълнение [на поръчка]. Стартирането на v2 имаше същия проблем."


На своя канал в Telegram DeFi Prime коментира сложността на използването на новия интерфейс:


"Добавянето на потребителски интерфейс за ликвидност сега изисква магистърска степен, за да разберете как да оцените вашата ликвидна позиция. Това е огромна стъпка назад от простотата, която имахме във v2."


По-голямата част от негативните коментари бяха за разходите за използване на платформата, тъй като мрежовите такси на Етериум остават високи и нямаше решения за пестене на газ, предложени с v3.


Управляващият партньор в Dragonfly Capital, Хасиб Куреши, коментира таксите, използвайки примерна транзакция от три wrapped ETH (wETH) до DAI, струващи около $24 в мрежови такси.


"Изглежда таксите за газ на Uniswap v3 са по-високи от v2, приблизително както се очакваше. По-конкретно, това е около 28% по-скъпо за транзакции. За по-големи транзакции, които преминават през повече места, разходите за газ трябва да са малко по-големи."


Друго оплакване е астрономическата цена за създаване на пул и добавяне на ликвидност, която според един разработчик е 0,2 ETH или около $750.


Всичко това противоречи на първоначалните твърдения на Uniswap, че цените на газта ще бъдат по-ниски при версия 3.


Прогноза за цените на UNI


Към момента на писане цените на UNI са скочили с 1,27% до $40,24 според данни от CoinMarketCap. Токенът все още се 'охлажда' от рекордното си ниво от 3-ти май, малко под $45.


Според DappRadar все още има $9,5 милиарда в обезпечение на платформата, така че високите разходи за използването й не са довели до забележими загуби на ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Приходите от DeFi протоколи достигнаха рекордни стойности през май

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

UNICEF инвестира в няколко блокчейн стартъпи

UNICEF инвестира в седем стартъпаUNICEF ще инвестира в Grassroots Economics, Rahat, BX Smart Labs, Leaf Global, Xcapit, Kotani Pay и Somish Blockchain Labs. Заедно фирмите ще получат над $500,000 в ET...
ЮНИ. 11, 2021 09:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Правителството не може да спре крипто технологиите

Високопоставеният служител вярва, че правителството не може да се намесва в тяхното развитие твърде дълго.Правителствени предупреждения срещу възпрепятстването на крипто разработкатаНаскоро иранският ...
ЮНИ. 8, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство издава пътна карта за развитие на блокчейн

Програмата на МИИТ за приемане на блокчейн в пет точки е част от документ, публикуван в понеделник, в който се посочват насоки за ускоряване на популяризирането на нововъзникващите технологии за индус...
ЮНИ. 8, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

1,102% увеличение на заключената стойност в Polygon (MATIC) през месец май

Според неотдавнашен доклад на DappRadar, общата стойност, заключена на Polygon (MATIC), е нараснала с 1,102% спрямо предходния месец април, затваряйки месец май на $5.7 милиарда.Общата стойност, заклю...
ЮНИ. 5, 2021 17:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света