НАЧАЛО Финтех

Акциите на Robinhood падат след обявяването на потенциална забрана на продажбата на поръчковите потоци

СЕП. 1, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Акциите на Robinhood падат след обявяването на потенциална забрана на продажбата на поръчковите потоци

Председателят на Комисията за ценни книжа и борси Гари Генслер каза пред Barron's, че забраната на противоречивата практика на плащане за потока от поръчки е “на масата”.

Акциите на Robinhood спаднаха в понеделник на фона на няколко пристъпа на лоши новини за приложението.


Акциите на Robinhood паднаха с 6.9% до $43.6 за акция, след като председателят на Комисията по ценни книжа и борси Гари Генслер каза на Barron's, че забраната на противоречивата практика на плащане за потока от поръчки се разглежда.


Генслер заяви, че плащането за потока от поръчки - плащането, което посредниците получават за насочване на сделките на клиенти към маркет мейкъри - има “присъщ конфликт на интереси”.


Плащането за потока от поръчки е един от най-големите източници на приходи на Robinhood и именно заради това може да осигури търговия без комисионни.


Плащането за потока от поръчки е противоречива практика, която привлича вниманието на регулаторния орган на финансовата индустрия.


Генслер от месеци казва, че регулаторът може категорично да забрани плащането за потока от поръчки.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Revolut търси да се сдобие с австралийски банков лиценз

След шорт скуиз на акциите на GameStop през януари, което принуди Robinhood да ограничи търговията с определени ценни книжа, изпълнителният директор на Robinhood Влад Тенев беше принуден да свидетелства пред Комитета за финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ през февруари. Законодателите критикуваха плащането за потока от поръчки за конфликта, който има с маркет-мейкъри като Citadel Securities.


Смятаме, че плащането за потока на поръчки е по-добра сделка за нашите клиенти спрямо старата комисионна структура. Това позволява на инвеститорите да инвестират по-малки суми, без да се притесняват за комисионните”, заяви финансовият директор на Robinhood Джейсън Уорник преди IPO-то на компанията.


От Robinhood твърдят, че ако моделът PFOF се промени, брокерът и индустрията ще могат да се адаптират.


Коментарите на Генслер идват, след като SEC заявиха в петък, че засилват разследването си за поведенческите подкани, използвани от онлайн посредници и инвестиционни съветници, за да подтикнат хората да търгуват с повече акции и други финансови инструменти.


Robinhood стана публично търгуема на Nasdaq миналия месец. От дебюта, акциите на компанията претърпяха значителни движения.


Акциите са нараснали с повече от 24% през август.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

PayPal дава достъп до криптовалути на всички потребители във Великобритания

Базираният в Сан Хосе гигант за финансови технологии PayPal обяви, че всички негови отговарящи на условията клиенти вече могат да купуват, продават и държат криптовалути във Великобритания. We are del...
СЕП. 17, 2021 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

Целта на придобивката е да постигне “по -голяма сигурност, прозрачност и доверие към цифровите активи в цялата екосистема”.CipherTrace предоставя услуги за проследяване и разследване на криптовалути. ...
СЕП. 10, 2021 17:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood въвежда нова крипто функция

Тя е предвидена за потребители, които искат да осредняват доларовата стойност на покупките си. Като се има предвид, че DOGE представлява 62% от приходите на Robinhood от крипто услуги, този ход може д...
СЕП. 9, 2021 21:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Affirm се покачват при новини за партньорството с Amazon

Гигантът за електронна търговия си партнира с Affirm за първата му опция за разсрочено плащане.Affirm компанията за закупуване сега, плащане по-късно ще бъде достъпна за някои клиенти на Amazon в САЩ ...
АВГ. 31, 2021 09:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света