НАЧАЛО Финтех

Revolut търси да се сдобие с австралийски банков лиценз

АВГ. 30, 2021 12:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut търси да се сдобие с австралийски банков лиценз

Базираното във Великобритания приложение за дигитално банкиране Revolut търси лиценз за банкиране в Австралия и води преговори с регулатора на страната, за да му бъде позволено да взема депозити на клиенти, заяви държавният глава Мат Баксби в петък.

Revolut, една от най-ценните финтех компании, миналата година получи финансов лиценз за дъщерното си дружество в Австралия и е регистрирана в агенцията за борба с изпирането на пари като дигитален обмен, съобщиха от компанията.


Нашата мисия е да предизвикаме директно настоящите банки, които... предлагат неоптимално потребителско изживяване, а техните бизнес модели наистина зависят доста от апатията на клиентите”, каза Баксби пред парламентарна комисия.


“Ние сме ангажирани с APRA (Австралийски орган за пруденциално регулиране) и възнамеряваме да подадем заявление, за да станем австралийска банка.”


Австралийската банкова система е доминирана от четири банки, които контролират около 80% от сектора - Commonwealth Bank of Australia, Westpac Banking Corp, Australia and New Zealand Banking Group и National Australia Bank.


През последните години се появиха редица така наречени банки-претенденти, но някои бяха превзети от големите, докато други се провалиха, което накара регулаторния орган да затегне лицензионните си правила.


Създадена през 2015 г., Revolut има повече от 16 милиона клиенти и се стреми да се превърне във водещото финансово супер приложение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Cardano може да направи корекция - какво да следим?

Revolut придоби популярност сред туристите, като предлага по-евтини и по-лесни валутни услуги от основните банки и сега предлага набор от продукти, включително търговия и застраховка. Тепърва ще стане печеливш. 


От стартирането в Австралия миналата година, над 100,000 души са се записали за услуги, включително плащания с предплатени карти, валута и търговия с крипто, каза Баксби.


Местният му екип е нараснал от три до 25 служители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

PayPal дава достъп до криптовалути на всички потребители във Великобритания

Базираният в Сан Хосе гигант за финансови технологии PayPal обяви, че всички негови отговарящи на условията клиенти вече могат да купуват, продават и държат криптовалути във Великобритания. We are del...
СЕП. 17, 2021 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Mastercard придобива фирма за крипто разследвания

Целта на придобивката е да постигне “по -голяма сигурност, прозрачност и доверие към цифровите активи в цялата екосистема”.CipherTrace предоставя услуги за проследяване и разследване на криптовалути. ...
СЕП. 10, 2021 17:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood въвежда нова крипто функция

Тя е предвидена за потребители, които искат да осредняват доларовата стойност на покупките си. Като се има предвид, че DOGE представлява 62% от приходите на Robinhood от крипто услуги, този ход може д...
СЕП. 9, 2021 21:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Акциите на Robinhood падат след обявяването на потенциална забрана на продажбата на поръчковите потоци

Акциите на Robinhood спаднаха в понеделник на фона на няколко пристъпа на лоши новини за приложението.Акциите на Robinhood паднаха с 6.9% до $43.6 за акция, след като председателят на Комисията по цен...
СЕП. 1, 2021 12:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света